Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «κατάληψη» νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου από την ..Ελλάδα πραγματοποίησαν χθες έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα. Τούρκοι ισλαμιστές εθνικιστές.
Μέλη του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών του Δημοσίου (Eksen Egitim-Sen) συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία διαμαρτυρόμενοι για τις «κινήσεις της Ελλάδας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο», κρατωντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Ελλάδας.
«Τα νησιά είναι τουρκικά και τουρκικά θα παραμείνουν», «Τουρκία μην κοιμάσαι, διεκδίκησε τα εδάφη σου» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν ενώ δημοσιότητα από τουρκικά ΜΜΕ πήρε και η ανακοίνωση που εξέδωσε η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία εδώ και μήνες επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει και στην εσωτερική κοινή γνώμη της Τουρκίας την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει …καταλάβει 16 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μεταξύ αυτών και το Αγαθόνησε και το Φαρμακονησι ,ενώ τώρα πρόσθεσε σε αυτούς τους ισχυρισμούς και την Ζουράφα.
Η Ζουράφα είναι βραχονησίδα του Β.Αιγαιου κοντά στην Σαμοθράκη που αμφισβητείται από την Άγκυρα ,λογω και των ενδείξεων για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή…
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική εθνικιστική οργάνωση αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η Ελλάδα από το 2004 επεκτείνεται στην κυριαρχική έκταση της Τουρκικής Δημοκρατίας στη θάλασσα του Αιγαίου. Ξεκινώντας πρώτα με την κατάληψη των νησιών Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, η επέκταση αυτή συνεχίζεται με την κατάληψη 16 νησιών και βραχονησίδων. Τελευταία, δημοσιεύθηκε στον τύπο η πληροφορία για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης να καταλάβει τη νήσο Ζουράφα, που βρίσκεται μεταξύ της Ίμβρου και της επαρχίας Enez. Οι διοικούντες δεν πρόβαλαν καμία αντίδραση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάληψη αυτή. Τα νησιά και οι βραχονησίδες, που έχει καταλάβει η Ελλάδα, ανεξαρτήτως του γεωγραφικού τους σχήματος και μεγέθους, συνιστούν εδάφη της πατρίδος. Δεν τίθεται ζήτημα για οποιαδήποτε ασάφεια, όπως λέγεται, αναφορικά με το νομικό καθεστώς τους. Τα 16 νησιά και βραχονησίδες, μεταξύ των οποίων και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έχουν γίνει αποδεκτά βάσει των συνθηκών ως τουρκικό έδαφος. Είναι κρίμα ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία είναι μεγάλο κράτος να ξεχνιέται στο Αιγαίο. Λόγω της ρευστής κατάστασης στην περιοχή οι παραχωρήσεις που θα κάνουμε σχετικά με τα νησιά, τα οποία βρίσκονται υπό κατοχή, δείχνουν τι είδους κενό θα δημιουργήσουν στην ασφάλεια της Τουρκίας. Διατηρούμε το όραμα της πραγματοποίησης των συνόρων μας σύμφωνα με τον «εθνικό όρκο» (Misak – I Milli) και δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε να χάνονται εδάφη από τα χέρια μας»…