Η πρώτη ξεκάθαρη ήττα της Τουρκίας - Οι Αμερικανοι επιλέγουν τους Κούρδους

Μελίνα Κονταξή

Όπως γράφει το Reuters, Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τον κουρδικό YPG για την απελευθέρωση της Ράκα από το ισλαμικό κράτος εμποδίζοντας τις φιλοδοξοξίες της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουροι σε αυτό το στάδιο αλλα φαίνεται ότι οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν σε αυτήν την επιχείρηση χωρίς την Τουρκία και ταυτόχρονα δίνουν όπλα στον YPG. Ανέφερε δε ότι αν η επιχείρηση γίνει με αυτόν τον τρόπο θα έχει ένα κόστος για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία θεωρεί τον YPG τρομοκρατική οργάνωση.

Ο δε Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε κατά την τουρκική υπηρεσία του BBC ότι η συνεργασία με τον YPG είναι ατυχής. Φυσικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι Κούρδοι και οι σύμμαχοι τους είναι 6χλμ από την Ράκα φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν ξεκαθαρίσει ποιόν θα στηρίξουν.

Η Τουρκική διπλωματία δεν ήταν ποτέ ανίκητη, η ελληνική ήταν και είναι ανύπαρκτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail