ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ μεταξύ τους αντάρτες και ισλαμιστές στη Συρία. 16 επιθέσεις σε μια εβδομάδα

Αντάρτες του ελεύθερου συριακού στρατού ετοιμάζουν ρουκέτες στην Idlib
Του Στρατή Μαζίδη

Τρίβει τα χέρια του ο Ασαντ βλέποντας τους αντάρτες του ελεύθερου συριακού στρατού πέρα από τους δικούς του βομβαρδισμούς να έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ - Κάιντα με την οποία στην αρχή είχαν συνεργασία.


Μόνο την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν σε βάρος των ανταρτών 16 επιθέσεις αυτοκτονίας. Ως επί το πλείστον επρόκειτο για βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητο σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές της αντιπολίτευσης και πολίτες όπως αναφέρει το  Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία. 
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκειαμιας μάχης εννέα ημερών μάχη ανάμεσα στην ομάδα ISIL εναντίον μαχητών θεωρούνται μετριοπαθείς. Ένας διοικητής της ISIL είχε προειδοποιήσει αντίπαλους μαχητές της αντιπολίτευσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για επικείμενες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτου, αν υπάρξει επίθεση κατά των αγωνιστών της ISIL. 
"Δεκάδες άνθρωποι στο Χαλέπι, την Ιντλίμπ , τη Χομς και τη Ράκα επαρχίες έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας", δηλώνει ο Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου στο AFP.

Το Σάββατο και μόνο, 39 αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στις παραπάνω περιοχές όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο. 
Σύμφωνα με τους αντάρτες της αντιπολίτευσης, η ISIL χρησιμοποιεί τις επιθέσεις αυτοκτονίας για να τρομοκρατήσει την κοινωνία στο σύνολό της και να υποταχθεί σε αυτούς". 
Άλλος μαχητής αναφέρει στο AFP ανώνυμα «είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα όπλα τους ... που χρησιμοποιούν εν μέρει για την έλλειψη άλλων μέσων".

Οι μάχες μαίνονται στις παραπάνω περιοχές με τις κυβερνητικές δυνάμεις να προσπαθούν να επωφεληθούν του εσωτερικού μετώπου των ανταρτών εξαπολύοντας επιθέσεις στο Χαλέπι.

* με πληροφορίες από το Arabpress
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail