Η κόλαση του Δάντη στην Αυστραλία! Σε εξέλιξη περισσότερες από 90 πυρκαγιές

Από προσπάθεια πυροσβεστικού αεροσκάφους την περασμένη Πέμπτη στην πολιτεία της Victoria / photo AP
Της Αγγελικής Παρασίδου

Περισσότερες από 90 πυρκαγιές μαίνονται σην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, αλλά ο κίνδυνος έχει προχωρήσει πλέον και στη γειτονική Βικτώρια και άλλες νότιες πολιτείες.

Ο Matt Sun, εκπρόσωπος της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε ότι πολλές από τις 93 πυρκαγιές που καίνε σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, πυροδοτήθηκαν την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια της νύχτας από κεραυνούς.

Η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι έχουν τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν καταστραφεί κοντά στο χωριό Minimbah, δυτικά του Σίδνεϊ.

Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν σε όλη τη νοτιοανατολικά Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα έχουν εντείνει τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τουλάχιστον 25 σπίτια στη Βικτόρια και τη Νότια Αυστραλία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ο
Craig Lapsley, επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Victoria, δεύτερης πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας ανέφερε πως η πολιτεία έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πως η πύρινη λαίλαπα έχει κατακάψει 130.000 εκτάρια (320.000 στρέμματα) χόρτου και δασικών εκτάσεων.

* με πληροφορίες από το A.P.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail