Το μυστικό της επιτυχίας

Του Μιχάλη Τζανάκη
Το προφίλ του «επιτυχημένου» Έλληνα μπορεί να στηριχθεί σε κάποιες απλές κι εύκολες κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος στη χώρα.
Σε περιόδους κρίσης καλό είναι να έχουμε τα σωστά «πρότυπα» επιτυχίας.
Καταρχάς παίρνετε ένα δάνειο από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα του οποίου ηγείται κάποιος απατεώνας-φίλος του εκάστοτε πρωθυπουργού. Το δάνειο είναι κατ’ ευφημισμό τέτοιο αφού δεν πρόκειται για δανεισμό αλλά για ευγενή «προσφορά», όχι πάντως πάνω από διακόσια εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε ο πρώτος που έβαλε πλαφόν στη λαμογιά ήταν ο «χαρισματικός», που αν θυμάμαι είχε ορίσει τα πενήντα εκατομμύρια δραχμές σε κάποιο διοικητή της ΔΕΗ, αν δε με απατά η μνήμη μου.
Κατόπιν φτιάχνετε κάποιον κίβδηλο φάκελο «αναπτυξιακού» έργου χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια. Μην έχετε τύψεις γιατί όσα δάνεια δώσουν οι εξ εσπερίας εταίροι θα τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω, αλλά όχι απ’ τον «επενδυτή», αλλά το πόπολο.
Αφού εισπράξετε και τα ευρωπαϊκά πακέτα ήρθε η ώρα να φτιάξετε λίγο το «προφίλ» σας. Αγοράζετε κάποια ακίνητα, κατά προτίμηση δίπλα σε ιστορικά μνημεία- αλά Άκη- ώστε να προσδώσετε κύρος στις επενδύσεις σας. Ανιχνεύστε οικόπεδα προς κατασκευή με θέα την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Ολυμπία, τις Μυκήνες, την Κνωσό κλπ και αγοράστε ένα ασφαλές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Μη σας προβληματίζουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ή ο φόρος πολυτελείας, αφού υπάρχουν τρόποι να υπερβείτε τα εμπόδια. Το πολύ –πολύ αν σας πιάσουν να πεταχτείτε μέχρι νοτιανατολική Ασία να ζήσετε το «δράμα» σας παρέα με κάποια καλλίγραμμη Βαλκάνια κοπέλα κι όλα καλά.
Τα ήδη περιουσιακά στοιχεία σας μπορείτε να τα επενδύσετε στο ασφαλές περιβάλλον της Ελβετίας που θα τ’ αυγατίσετε ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος μαρτυριάρης Ελβετός σας καρφώσει θα υπάρξει η ανάλογη «μπουγάδα» από κάποιον ή κάποιους υπουργούς οικονομικών, ώστε στην καλύτερη περίπτωση να χώσουν στο φρέσκο το δημοσιογράφο που έκανε τις αποκαλύψεις.
Τι μπορείτε τώρα να κάνετε με τόσα χρήματα; Μπορείτε να εισάγετε οπλικά συστήματα, όπου για κάθε υποβρύχιο που γέρνει από αριστερά, θα παίρνετε κι ένα που γέρνει από δεξιά για να έρχονται στα «ίσα» τους. Από τη συγκεκριμένη δουλειά μπορείτε να βγάλετε αμύθητα ποσά εσείς, η οικογένεια σας, οι στενοί συγγενείς και φίλοι σας.
Αν τώρα βαρεθείτε τις μπίζνες και το επίθετό σας τελειώνει σε –νδρέου, -νλής, -τάκης, -τσιώτης, -ζέλος, -γλου, -γιάννης κλπ, μπορείτε να πολιτευθείτε με σίγουρη την εκλογή σας. Από τη θέση αυτή μπορείτε να νομιμοποιήσετε οτιδήποτε «ανήθικον», αφού ως γνωστόν το «νόμιμον» είναι και «ηθικόν» -γνωστό τοις πάσι το ρητό. Αν τώρα τα πράγματα σφίξουν και εκεί μπορείτε μεταξύ σας οι –νλήδες, -νδρέου, -τάκης κλπ να ορίσετε εξεταστική επιτροπή να το συζητήσετε τρία χρόνια και μετά παραγράφονται με το νόμο των –ζέλων.
Ε, κι άμα πλήξετε πηγαίνετε στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Πρετεντέρη!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail