Πάνω από 143.000 Ουκρανοί ζήτησαν άσυλο από την Ρωσία τις τελευταίες 2 εβδομάδες

Της Αγγελικής Παρασίδου*

Τεράστια η άνοδος των αιτήσεων για άσυλο στη Ρωσία από τους Ουκρανούς αναφέρουν οι ρωσικές αρχές μετανάστευσης. Σε μόλις δύο εβδομάδες  143.000 Ουκρανοί κατέθεσαν έγγραφα για να ζητήσουν άσυλο στη Ρωσία. Οι υπάλληλοι ορκίστηκαν την επεξεργασία των αιτήσεων στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

« Τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει μια απότομη αύξηση των αιτήσεων που προέρχονται από τη χώρα αυτή που ζητούν άσυλο στη Ρωσία ", δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του πολίτη Valentina Kazakova . "Παρακολουθούμε καθημερινά τα στοιχεία τα οποία απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων του Φεβρουαρίου , περίπου 143.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση ."

Ο Kazakova είπε πως τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται κυρίως από τις περιοχές που συνορεύουν και ιδιαίτερα από το νότο της Ουκρανίας .

«Οι άνθρωποι είναι χαμένοι , φοβισμένοι και στρεσαρισμένοι », είπε. "Υπάρχουν πολλά αιτήματα από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και κρατικών αξιωματούχων οι οποίοι είναι δύσπιστοι και φοβούνται πιθανό λιντσάρισμα εκ μέρους των ριζοσπαστικών ένοπλων ομάδων. "

Οι συγγενείς που κατοικούν στο εσωτερικό της Ρωσίας έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους να διεκπεραιώνουν τις αιτήσεις πρόσβασης στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αξιωματούχοι λένε παρότι κάθε αίτηση πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, όλες αυτές οι διευθύνσεις θα πρέπει να διεκπεραιωθούν πολύ σύντομα.

Από τα 45 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την απογραφή του 2013, οι 7,6 εκατομμύρια είναι Ρώσοι.


Με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail