Καταρρέει η πολεμική μηχανή της Ουκρανίας. Βροχή παραιτήσεων από τις μονάδες της Κριμαίας

Του Στρατή Μαζίδη

Τον κίνδυνο της κατάρρευσης αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Μετά την αυτομόλυση της ναυαρχίδας του ουκρανικού στόλου, ρωσικές ιστοσελίδες όπως η RT αναφέρουν ότι την αποστολή ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία τη διαδέχθηκε ένα μαζικό κύμα παραιτήσεων.


Χώροι διαμονής, οπλισμός και πυρομαχικά έχουν μείνει όλα στην προστασία των λεγόμενω δυνάμεων αυτοάμυνας.

Οι επιστολές παραιτήσεων άρχισαν να καταφθάνουν από νωρίς σήμερα το πρωί καθώς οι δυνάμεις αυτοάμυνας συνεχίζουν να διατηρούν την τάξη στους δρόμους της Συμφερόπολης όπως αναφέρει η Ria Novosti.

Από την Πέμπτη τόσο το κτίριο του ανωτάτου συμβουλίου της πόλης όσο και μια σειρά άλλων κτιρίων έχουν καταληφθεί και φυλάσσονται από τις δυνάμεις αυτέςπου διευθύνονται από τον τοπικό πληθυσμό.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, ο Ρουστάμ Τεμιργκαλίεφ ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν τα πάντα αλλά πως έχουν εγκαταλείψει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητας καθώς δεν έχει απομείνει καμία μονάδα στην Κριμαία.

Τέλος όπως αναφέρει το INTERFAX "το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία έχει μπλοκαριστεί, ένα τμήμα του έχει αφοπλιστεί και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι έχει περάσει στην απέναντι πλευρά".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail