Η απόσχιση προχωρά κι η Κριμαία επιβεβαιώνει την παραλαβή των στρατιωτικών μονάδων από τους Ουκρανούς

Της Αγγελικής Παρασίδου


Η Αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι η πλειοψηφία των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων που σταθμεύουν στη χερσόνησο της Κριμαίας έχουν εκφράσει την υποστήριξή στις νομίμως εκλεγμένες ρωσικές αρχές.

Προηγούμενες αναφορές από ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ειρηνική παράδοση των στρατιωτικών μονάδων από δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση της Κριμαίας διαψεύσθηκαν από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, οι αρχές της Κριμαίας ανέφεραν ότι οι περισσότερες από τις ουκρανικές μονάδες πλαισίωσαν την Κυριακή τις φιλορωσικές δυνάμεις "χωρίς ούτε μία βολή" ενώ προειδοποιήθηκαν οι διοικητές των λίγων μονάδων που παραμένουν πιστοί στο Κίεβο ότι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για εγκληματική δράση, εάν αρνηθούν να παραδοθούν .

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους διοικητές οι οποίοι αναγκάζουν τους υφισταμένους τους να διαπράξουν παράνομες ενέργειες πως θα τιμωρηθούν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξένοφ.

FREEPEN / RIA NOVOSTI
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail