Λαβρόφ: Τα ρωσικά στρατεύματα υπερασπίζονται τους Ρώσους πολίτες και τα δικαιώματά τους

Της Αγγελικής Παρασίδου

Με τη Ρωσία να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Κριμαία, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στη Γενεύη τη Δευτέρα ότι η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των ρώσων πολιτών και των δικαιωμάτων τους μέχρι την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης.

Τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν ήδη όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ δύο μεγάλες ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις, δύο αεροδρόμια και άλλες βασικές εγκαταστάσεις ενώ ουκρανοί συνοριοφύλακες αναφέρουν τη συγκέντρωση τεθωρακισμένων οχημάτων στη ρωσική πλευρά του θαλάσσιου καναλιού που χωρίζει την Κριμαία από τη Ρωσία.  

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν και τον τερματικό σταθμό των φέρι μποτ στην ανατολική Κριμαία, που παρέχει υπηρεσίες στη Ρωσία ενώ παρατηρήθηκαν περαιτέρω κινήσεις των ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, έξω από τη Σεβαστούπολη που είναι η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail