1.ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΤΑ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- 70%.
Για ενα φαρμακο αξιας 20 ευρω,ο ασφαλισμενος πληρωνε -κατα το παρελθον- 5 ευρω [συμμετοχη 25%].
Σημερα,αν υποθεσουμε οτι το αντιστοιχο γενοσημο φαρμακο που προτεινεται εχει τιμη 10 ευρω,ο ασφαλισμενος πληρωνει τα εξης.
25% συμμετοχη για την τιμη του γενοσημου{που κοστιζει 10 ευρω},δηλαδη 2,5 ευρω.
50% της διαφορας τιμης γενοσημου και κανονικου φαρμακου,δηλ. 20-10=10 ΕΥΡΩ,αρα 5 ευρω {το 50% της διαφορας].
1 ευρω για τη συνταγη.
Το συνολο των παραπανω, 2,5+5+1=8,5 ευρω,δηλαδη αυξηση 70% σε σχεση με τα 5 ευρω που πληρωνε παλια.
Να μην ξεχναμε βεβαια και το γεγονος οτι η μειωση μισθων,για οσους δουλευουν ακομα,καθιστα αυτο το ποσοστο του 70% ακομα μεγαλυτερο,αφου με τις μισες η καθολου αποδοχες καλειται ο ασθενης να πληρωσει αυξηση κοστους φαρμακων τουλαχιστον 70%.
2.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.[ειπε ο πρωθυπουργος]
Αυτη ειναι αληθεια,αλλα η μιση μονο αληθεια,διοτι ναι μεν δεν μειωνονται αλλο οι μισθοι,διπλασιαζονται ομως οι φοροι
[φορος σε οτι πεταει,και οτι κολυμπαει,παραφραζοντας παλαια διαφημιση μεγαλου supermarket},οποτε το εισοδημα μειωνεται τραγικα.Δεν ειπαν ''ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ''.
3.ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.
Η μεγαλη και ληστρικη επιδρομη στα ακινητα,με φορο οχι πραγματικο,αλλα ''πλασματικο'',αποσκοπει σε ενα και μονο,να χασει το μαγαλυτερο μερος των ελληνων τα σπιτια του,γιατι ο αστεγος,φτωχος,ανεργος,ειναι φοβισμενος,και ο φοβισμενος ειναι ευαλωτος και ευκολα διαχειρισιμος και χειραγωγισιμος.Λεγοντας ''πλασματικο χρεος'' εννοω ενα χρεος που δεν υπαρχει,δεν ειναι το χρεος το πραγματικο που εχει καποιος γιατι δανειστηκε καποια χρηματα,αρα πρεπει να πληρωσει,ειναι ενα χρεος που δημιουργειται απο το πουθενα,''πλασματικο'',απλα και μονο για να εξυπηρετηθει ο μοναδικος σκοπος του μνημονιου,της ΤΡΟΙΚΑ,που ειναι η υποταγη,η υποδουλωση.
4.ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Ο μισθος ετσι κι αλλιως ειναι πολυ μικρος,δεν φτανει για την επιβιωση,οποτε ερχεται ''η εταιρεια ενοικιασης εργαζομενων'' η οποια θα εισπρατει το μεγαλυτερο μερος της ανυπαρκτης ουσιαστικα αμοιβης.Και η εργασια βεβαια θα ειναι διαρκειας 36 μηνων,οποτε αφ ενος μεν ο εργαζομενος θα ειναι φοβισμενος και ανασφαλης,αφ ετερου μετα απο 36 μηνες θα χασει ετσι κι αλλιως τη δουλεια του,θα αντικατασταθει απο αλλον,και καμμια δυνατοτητα και προοπτικη για ενσημα,συνταξη,κλπ.Η εταιρεια θα παιζει δηλαδη το ρολο του προαγωγου,θα δημιουργει την ψευδαισθηση της ευρεσης εργασιας στον απελπισμενο ανεργο,αλλα στην πραγματικοτητα θα παρακρατει σημαντικο μερος της πενιχρης αμοιβης,οπως δηλαδη ο προαγωγος,που προστατευει και βρισκει δουλεια στη δυστυχισμενη.
5.ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
Το τεκμαρτο εισοδημα ειναι ενα εισοδημα που χρησιμευει μονο για την εισπραξη φορου και τιποτα αλλο.Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις για να αγορασεις τροφιμα,φαρμακα,ρουχα,για να πληρωσεις ενοικιο,φροντιστηρια των παιδιων,σχολειο,τιποτα,η μονη χρησιμοτητα του ειναι να δημιουργησει προυποθεσεις εισπραξης φορου.
Ενα παραδειγμα,εχει καποιος ενα σπιτι το οποιο το αγορασε η το κληρονομησε.πληρωσε ολους τους φορους,τωρα ομως αποδεδειγμενα ειναι ανεργος.Δεν εχει σημασια,εχει τεκμαρτο εισοδημα,αφου εχει σπιτι,και πρεπει να πληρωσει.
6.ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ακουμε συνεχεια οτι οι Τραπεζες δεν εχουν λεφτα,και αν καταρευσουν θα καταρευσει το κρατος,κλπ.κλπ,και γι αυτο πρεπει ολοι εμεις να πεισθουμε οτι δεν γινεται αλλιως και να πληρωσουμε ατελειωτα δισεκατομμυρια γι αυτο.Κατ αρχας ακριβεστερο θα ηταν να πουμε οχι οτι οι Τραπεζες δεν εχουν λεφτα,αλλα οτι δεν εχουν πολλα λεφτα,δηλαδη δεν εχουν πολλα κερδη,εμεις πρεπει να πληρωνουμε συνεχεια για να αυξανονται τα κερδη τους.
Ερωτω εγω,και τι με νοιαζει εμενα αν πεσει εξω η Τραπεζα και πρεπει εγω να την ''ανακεφαλαιοποιησω'',οταν εγω καταστραφω οικονομικα,γιατι δεν ερχεται η Τραπεζα η το Κρατος να με ''ανακεφαλαιοποιησει'',να μου εξασφαλισει τη ζωη μου?
Ας ανακεφαλαιοποιησει το κρατος τις Τραπεζες.
Εδω θα πω το εξης,προκειμενου να φορολογησουν καταθεσεις κλπ,''βαφτισαν το κρεας,ψαρι'',ονομαζουν δηλαδη επενδυτες τους καταθετες,οποτε ετσι δικαιολογουν τη συμμετοχη τους στην οικονομικη ζημια των τραπεζων,πλην ομως,αν ειναι επενδυτες οι καταθετες,τοτε γιατι τον καλο καιρο δεν συμμετεχουν -με μεριδιο- στα κερδη των τραπεζων?
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΜΙΣΣΩ