H μεγαλύτερη ανησυχία της JP MORGAN είναι ότι κάποτε το BITCOIN θα επιτύχει

Του SON OFEON

via JPMorgan CIO Michael Cembalest,

Αφού γευτήκαμε  όλες αυτές τις υπερβολές και την απαισιοδοξία, η μεγαλύτερη ανησυχία μου δεν είναι ότι το  Bitcoin θα αποτύχει, αλλά και ότι το  ίδιο ή ένα από τα πολλά εικονικά νομίσματα ανταγωνιστές του  θα  επιτύχει  κάποτε.


Στο ακραίο αυτό σενάριο, το Bitcoin μπορεί να οδηγήσει την  οικονομική δραστηριότητα να κινηθεί από τη ρυθμιζόμενη οικονομία στην  υπόγεια "σκιώδη "  οικονομία (εξάλλου , ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του bitcoin  έγκειται στην αδυναμία του  να εντοπιστεί κατά τις συναλλαγές ), ακόμη και αν ορισμένοι παραλήπτες Bitcoin πιστά το δηλώσουν ως εισόδημα.  
Εάν συμβεί αυτό, η φορολογική επιβάρυνση θα επιβαρύνει δυσανάλογα τη ρυθμιζόμενη οικονομία που θα παραμείνει, δημιουργώντας πολλές  ανεπιθύμητες  στρεβλώσεις.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια σαφής αντίστροφη σχέση μεταξύ του μεγέθους της παραοικονομίας της χώρας και του  πλούτου ανά κάτοικο.

Με άλλα λόγια, σε κανένα δεν αρέσει να πληρώνει  φόρους, αλλά όταν στην πραγματικότητα κανείς δεν τους πληρώνει, ο καθένας υποφέρει.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι απόψεις του άρθρου είναι ενδιαφέρουσες , καθώς προέρχονται το στέλεχος της JP MORGAN CIO Michael Cembalest.
Τώρα εξηγούνται οι  πρόσφατες  τυποποιημένες προειδοποιήσεις των Κεντρικών Τραπεζών για το bitcoin  και τα εικονικά νομίσματα.
Βλέπε μία από την ΤτΕ παρακάτω:


Στον πίνακα που παρατίθεται κάθε σημείο αντιπροσωπεύει μία συγκεκριμμένη χώρα και ο οριζόντιος άξονας αντιπροσωπεύει εισόδημα ανά  κάτοικο σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια και ο κάθετος ποσοστά σκιώδους οικονομίας σε σχέση με το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα.
Το ανά κάτοικο εισόδημα της Ελλάδας για το 2013 (ppp) είναι 23000 δολάρια και το ποσοστό σκιώδους οικονομίας που αντιστοιχεί στην  κόκκινη  καμπύλη  που προέκυψε στατιστικά στο διάγραμμα είναι περίπου 20%.
Υπάρχουν όμως 3 σημεία που βρίσκονται πάνω από την καμπύλη στο 38%, 35% αλλά και 25% και αντιστοιχούν σε μεμονωμένες χώρες.
Ποιό σημείο να είναι άραγε η Ελλάδα?
Kατά πάσα πιθανότητα είναι το ανώτατο σημείο 38%, καθώς οι υπόλοιπες χώρες του μνημονίου δεν ταιριάζουν στο εισόδημα ανά κάτοικο...
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το bitcoin, αλλά από την κυβέρνηση της και την πολιτική της τρόικα.
Επιπλέον η σκιώδης οικονομία της θέριεψε τα τελευταία χρόνια και έχει υπερβεί το μέσο όρο.
Πότε θα το καταλάβουν αυτό κυβέρνηση και ψηφοφόροι, που ασχολούνται οι ανόητοι μόνο με το χρέος ?


ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ. Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ. Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail