Sieg! Heil! Λέει η ελληνική κυβέρνηση κι ο Βενιζέλος στους νεοναζί της Ουκρανίας!

Θα τρέμουν τα κόκκαλα των παππούδων μας που πολέμησαν στην Πίνδο και τη Βόρεια Ηπειρο βλέποντας την ελληνική ηγεσία να αναγνωρίζει και ουσιαστικά να αποδέχεται τη νέα κατάσταση στην Ουκρανία,όλα όσα κρύβονται πίσω από αυτήν και τα φαντάσματα του παρελθόντος που την ανέδειξαν


του Στρατή Μαζίδη

Για άλλη μια φορά είμαστε τα υπάκουα παιδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον έλληνα ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να ταξιδεύει στο Κίεβο και να συναντά αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης της αντιπολίτευσης.

«Θεώρησα υποχρέωση της Ελλάδας που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου το εξάμηνο αυτό», τόνισε ο ίδιος, «να έρθω να ενημερωθώ απευθείας από τις νέες Αρχές της Ουκρανίας, ώστε να μπορέσουμε και ως Ελλάδα αλλά και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να συμβάλουμε στην επίτευξη των στόχων που ανέφερα προηγουμένως, οι οποίοι σας αφορούν και εσάς, γιατί και εσείς θέλετε να νιώθετε ασφάλεια, πως λειτουργεί ένα κράτος που σας προστατεύει.»

Ο Βενιζέλος αποδέχεται μέσω της πλαγίας οδού της αναγνώρισης δια των συνομιλιών το νέο φιλογερμανικό καθεστώς, οπαδοί του οποίου είναι νεοναζί που τις τελευταίες ημέρες στράφηκαν εναντίον ξένων εθνοτικών ομάδων μεταξύ των οποίων και ομοεθνείς μας με παρουσία αιώνων στην περιοχή.

Το λιγότερο που θα όφειλε να πράξει ο έλληνας αλλά κι ευρωπαίος επικεφαλής αυτή την περίοδο ΥΠΕΞ ήταν να επισκεφθεί επιπλέον τόσο την Κριμαία, όσο και τη Μόσχα ώστε ως εκπρόσωπος της χώρας και της Ε.Ε. ώστε να πραγματοποιήσει επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Θα μου πείτε, και ποιος υπολογίζει το Βενιζέλο; Κανένας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία μήτε του αφαιρεί τις ευθύνες του. Ούτε καν σκέφθηκε να το πράξει. Ούτε καν εξέτασε το γεγονός ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν ουσιαστικά την Κριμαία δίχως να ανοίξει μύτη.

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ουκρανοί πέρασαν τα σύνορα με τη Ρωσία, στρατιωτικοί παραιτούνται ή αυτομολούν ενίοτε ως άτομα και άλλοτε με τις μονάδες που διοικούν όπως συνέβη με την ουκρανική φρεγάτα και ναυαρχίδα κι επεισόδια κυριαρχούν σε όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας με κεντρικό αίτημα το δημοψήφισμα για το μέλλον της περιοχής δείχνοντας πως το νέο καθεστώς είναι εξαιρετικά αδύναμο, εμείς προτιμήσαμε να συνομιλήσουμε αποκλειστικά με αυτό και να αφήσουμε απέξω τη Ρωσία που αυτή τη στιγμή κατευθύνει τις εξελίξεις.

Sieg! Heil!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail