Παιχνίδια πολέμου στη Βαλτική. Με 24 πολεμικά, μαχητικά και βομβαρδιστικά απαντά η Ρωσία

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ρωσία ανέπτυξε 24 πολεμικά πλοία του στόλου της Βαλτικής μαζί με μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά, ως ενίσχυση στις στρατιωτικές ασκήσεις στα δυτικά του Καλίνινγκραντ, ενώ το ΝΑΤΟ στήνει τα δικά του παιχνίδια πολέμου του κατά μήκος των συνόρων όπως αναφέρει ρεπορτάζ του RT.

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη ως ανταπάντηση σε αυτές του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των διεθνών ασκήσεις του ΝΑΤΟ (Saber Strike 2014 και BALTOPS 2014) κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
«Οι μοίρες των πολεμικών πλοίων εκτελούν καθήκοντα για τη διασφάλιση της προστασίας των συνόρων του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την προστασία των θαλάσσιων επικοινωνιών, προασπίζοντας την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την οργάνωση της αεράμυνας και την αναζήτηση και τον εντοπισμό πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων του φανταστικού εχθρού» δηλώνει σε ανακοίνωσή του Υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.
Το υπουργείο ανέφερε ακόμη τη συμμετοχή των νεότερων βομβαρδιστικών Su-34 και των αναγνωριστικών Su-24MR από την αεροπορική βάση του Voronezh.
Επίσης τα
βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3 είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για να κάνουν περιπολίες στην περιοχή των ασκήσεων. Επιπλέον το μεγάλου βεληνεκούς αερομεταφερόμενο σύστημα (Α-50) προειδοποίησης και ελέγχου των αεροσκαφών που συμμετέχουν στις ασκήσεις για σκοπούς αναγνώρισης πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.
Το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει πως η παρουσία της στρατιωτικής δύναμης της χώρας στα παιχνίδια πολέμου της περιοχής είναι αντίστοιχη με τον αριθμό των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που έχει συγκεντρωθεί στα τρία κοντινά κράτη της Βαλτικής - τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία - τα οποία φιλοξενούν τα γυμνάσια από τις 9 έως τις 21 Ιουνίου.

Οι ασκήσεις αυτές έρχονται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης λόγω της ουκρανικής κρίσης. Στρατεύματα του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν στα γυμνάσια εντείνοντας την παρουσία τους κοντά στα ρωσικά σύνορα την ώρα που κατηγορούν τη Μόσχα για επιθετική στάση στην ουκρανική κρίση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail