Οι υποχρεώσεις έχουν την υπογραφή Στουρνάρα, Προβόπουλου και Σαμαρά. Γιατί έφυγε μόνο ο πρώτος;


του SON OFEON

Mεταφράζουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό  (σελίδες 166-168) της έκθεσης του ΔΝΤ.

....2.8. Μεταρρυθμίσεις Κοινωνικής Ασφάλισης για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα
   2.8.1. Αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος των κοινωνικών εισφορών

Πριν από την εκταμίευση των Αρχών:

a. Το ποσοστό  των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης θα μειωθεί κατά 3,9 %. Προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, να προωθηθεί η δημιουργία θέσεων  απασχόλησης  και για να  διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθεσία για την μείωση των ποσοστών εισφοράς του ΙΚΑ κατά 3,9 % μονάδες, μ' ένα ουδέτερο από πλευράς εσόδων τρόπο, μεταξύ άλλων, με την εξάλειψη των περιττών μη συνταξιοδοτικών και μη σχετιζόμενων με την υγεία εισφορών / δαπανών και με αύξηση της αποτελεσματικότητας. Αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή έως την 1η Ιουλίου 2014.
Αυτή η μείωση των εισφορών θα επιτευχθεί κυρίως μειώνοντας τις  μη συνταξιοδοτικές εισφορές που καταβάλλονται από τον εργοδότη.

Λοιπές δράσεις

1.Οι αρχές θα επανεξετάσουν τον αντίκτυπο στους μισθούς, στην απασχόληση και στα δημόσια οικονομικά, και θ' αξιολογήσουν την περίπτωση, σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, για περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών συνεισφορών κατά 1%, με έναν ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο
(Ιούνιος 2015).
(ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2015 ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΤΑ 4,9% .ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ 5,2% ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2014?)

2. Οι αρχές θα προετοιμάσουν  μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 σε διαβούλευση με την ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για
(i) την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των πολιτικών κοινωνικής ασφάλισης για  να εξαλειφθούν τα "παραθυράκια-κενά ", και
(ii) να στοχοθετηθούν καλύτερα τα χαμηλότερο σε ύψος τέλη και συνεισφορές για τη βελτίωση των κινήτρων για την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένων των προγράμματων για την ενίσχυση  των νέων  και μακροχρόνια ανέργων που χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ

3. Οι αρχές θα εφαρμόσουν το σχέδιο (Δεκέμβριος 2014).
(ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ , ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)

4. Στις επικουρικές συντάξεις, η κυβέρνηση θα ενσωματώσει όλα τα κεφάλαια  των ταμείων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της ESA95 για τον  ορισμό της Γενικής Κυβέρνησης στο ΕΤΕΑ και θα προσαρμόσει τις παροχές  με βάση τις εισφορές, με  αναλογιστικά ουδέτερο τρόπο με pro-rata υπολογισμούς από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Ο δημοσιονομικός συντελεστής  βιωσιμότητας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα επικουρικά ταμεία που θα  ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ από 1 Ιουλίου 2014 για την εξάλειψη κάθε έλλειμματος.
(ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΤΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ  ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014...)

 5. Ξεκινώντας πρώτη Ιανουαρίου 2015, όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται  αποκλειστικά από τις δικές τους εισφορές.
 Για έναν περιορισμένο αριθμό ταμείων που τεχνικά δεν μπορούν να συγχωνευθούν στο ΕΤΕΑ σε αυτό το στάδιο, οι ίδιοι κανόνες όπως περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο, θα πρέπει να εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2015.
(ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΤΕΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015)

6. Στις  καταβολές εφάπαξ η εφαρμογή της μεταρρύθμισης έχει ήδη ξεκινήσει (σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου, 2014) εξαλείφοντας τα ελλείμματα στα ταμεία αυτά.

Όλα τα υπόλοιπα ταμεία  που εμπίπτουν στον  ορισμό του ESA95 της Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να ενσωματωθούν  στο πλαίσιο του νόμου 4052/2012 με έναρξη την 1η Ιανουαρίου 2015.

7. Ξεκινώντας  την πρώτη Ιανουαρίου 2015, όλα τα  ταμεία εφάπαξ θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από δικούς τους πόρους.

8. Η κυβέρνηση θα προβεί σε επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το Μάιο του 2014 και θα :

i. Υποβάλει προτάσεις για την περαιτέρω ενσωμάτωση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης  και την ενσωμάτωση των υποστηρικτικών λειτουργιών τους και των συστημάτων πληροφορικής τους.

II. Δώσει  μια ολοκληρωμένη ανάλυση της συνεισφοράς σε σχέση με  το όφελος των δομών και των χρονοδιαγραμμάτων της πληρωμής και θα διευρύνει την βάση εισφορών των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.
(ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΔΩΣΕ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ).

III. θα αποσαφηνίσει και  θα ταυτοποιήσει  τους κανόνες  λειτουργίας κάθε ταμείου ξεχωριστά, ως ένα πρώτο βήμα πριν από την εναρμόνισή τους
(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ....)

.ίν. θα κάνει  προτάσεις για να καταστεί δυνατή η φορητότητα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων  μεταξύ των διαφορετικών ταμείων κοινωνικής ασφάλισης με σκοπό να διευκολυνθεί η κινητικότητασε  σε όλη την απασχόληση, στα  επαγγέλματα και  στους τομείς επαγγελμάτων. (ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

v.  Μέσω   μίας  λεπτομερής  λογιστικής  έρευνας  καθενός από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα αξιολογήσει  τον βαθμό που οι δαπάνες των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης για την κοινωνική πρόνοια προσομοιάζουν   με κρατική χρηματοδότηση , θα εξετάσει τη χρηματοδότηση των ταμείων  μέσω φόρων όχλησης και θα οριοθετήσει  τη διαχείριση και τα  άλλα γενικά έξοδα των επιμέρους ΟΚΑ.
(ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ-ΤΡΙΤΟΥΣ)

vi.Να αξιολογήσει τα μέσα για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών
(Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ?)
.9. Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί τα οριζόμενα στην ως άνω αναθεώρηση, μετά από διαβούλευση με το προσωπικό της  ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ, για  να υποβάλει προτάσεις με σκοπό την  επίτευξη της ενοποίησης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των κανόνων  για την εναρμόνιση καταβολών και των εισφορών έως τον Ιούνιο του 2014:
(ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗς ΤΡΟΙΚΑΣ)

i. Για την περαιτέρω συγχώνευση τωο οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (ΟΚΑ) ,για την ενσωμάτωση των υποστηρικτικών λειτουργιών  και των συστημάτων πληροφορικής, την εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας και την βελτίωση της δυνατότητας μεταφοράς των συνταξιοδοτικών παροχών (Ιούνιος 2014).

II.Για να σημειωθεί πρόοδος  ως προς την κατασκευή ενός κεντρικού μητρώου των συνεισφερόντων και την ανάπτυξη μιας ενιαίας διαδικασίας καταχώρισης, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη για την ενσωμάτωση της είσπραξης των  εισφορών κοινωνικής ασφάλισης παράλληλα με την είσπραξη των φορολογικών   εσόδων  από τις  υπηρεσίες  της φορολογικής διοίκησης.

(Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

10. Η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει μια ευρεία δέσμη για τις συντάξεις (Σεπτέμβριος 2014).
Το πακέτο θα λάβει υπόψη του  τα αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης (και θα περιλαμβάνει) :

i. Πολιτικές για τη διεύρυνση της βάσης των ΟΚΑ, μεταξύ άλλων μέσω της εξάλειψης των αδικαιολόγητων απαλλαγών από την 1η Ιανουαρίου 2015.

II. Πολιτικές για τη διασφάλιση του  πλήρους διαχωρισμού των λειτουργιών κοινωνικής ασφάλισης από την κοινωνική λειτουργία βοήθειας της ΟΚΑ (Πρόνοια), σε σχέση με τις λειτουργίες κοινωνικής πρόνοιας που θα χρηματοδοτούνται  από τα γενικά φορολογικά έσοδα.
(ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ)

III. Πολιτικές για ένα μελλοντικό συνταξιοδοτικό σύστημα χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει τη συνολική αειφορία, την μαθηματική  ισοτιμία του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στο προτεινόμενο σύστημα θα πρέπει να αυξηθούν τα κίνητρα για την συμμετοχή στην αγορά εργασίας και  να βελτιωθούν  τα κίνητρα για την πραγματοποίηση εισφορών μέσω της δημιουργίας μίας ισχυρής σύνδεσης μεταξύ των σημερινών και των μελλοντικών εισφορών  και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (π.χ.,μέσω ενός ηλεκτρονικού μητρώου)

(Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΤΟΚΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ , ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?)

ίν. Πολιτικές για τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης για να εξασφαλίσει την βραχυπρόθεσμη έως μεσοπρόθεσμη συμβατότητα με τους μεσοπρόθεσμους στόχους της φορολογικής πολιτικής, με  επανακαθορισμό των παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

(Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ=ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ)

11. Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει το πακέτο για τις συντάξεις του Οκτωβρίου 2014
(Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014)


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Τα μέτρα θα εφαρμοσθούν από τον Ιούλιο του 2014 στην πρώτη τους φάση.
Καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η Βουλή πρόωρα?
H συγκυβέρνηση υποσχέθηκε μέτρα εξόντωσης των συνταξιούχων σε δόσεις.
Τα μέτρα θα διευρυνθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό τον Σεπτέμβριο του 2014.
Ως τότε πρέπει να υπάρχει μία δικαιολογία για να μην ψηφίζονται στην ολομέλεια, όπου πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να περάσουν λόγω αντιδράσεων.
Αν η συγκυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα στα θερινά τμήματα ,τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2014 η Βουλή δεν θα μπορέσει να ξανανοίξει με την ίδια κυβέρνηση.
Θα έχει περάσει η περίοδος όπου μπορεί να γίνει ξανά μομφή εναντίον της και  οι βουλευτικές εκλογές θα διαγράφονται το αργότερο τον Μάιο του 2015 λόγω της αδυναμίας εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, καθώς δεν υπάρχουν 180 βουλευτές στην συγκυβέρνηση.
Επιπλέον ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα νιώθουν αηδία, γιατί τους εξαπάτησαν με αισχρό τρόπο.
Τα παραπάνω αναγραφόμενα υπήρχαν ως δεσμεύσεις από τις 15 Απριλίου 2014, όπως προκύπτει από τις σελίδες 132 και 133.
Και είχαν υπογραφεί από τον κο Σαμαρά, τον κο Στουρνάρα και τον κο Προβόπουλο.
Κανένας από αυτούς δεν τόλμησε να αναφέρει τις δεσμεύσεις του στον Ελληνικό λαό πριν τις Ευρωεκλογές, γιατί φοβόταν το πολιτικό κόστος.
Τώρα όμως και οι τρεις είναι γυμνοί, μαζί με την αλήθεια...
Ο ένας έφυγε, ο άλλος ετοιμάζεται να φύγει στα τέλη Ιουνίου και ο τρίτος ...κρύβεται πίσω από τον κο  Βενιζέλο.

Πότε οι οκτώ δυσαρεστημένοι βουλευτές -ινδιάνοι θα φάνε "πολιτικά" τον αρχηγό τους?

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail