SON OFEON
Σύμφωνα με το λαικό θρύλο η γοργόνα σταμάταγε τα πλοία και ρωτούσε τους ναυτικούς, αν ζει ακόμα ο αδελφός της Μέγας Αλέξανδρος.
'Οσοι της απαντούσαν αρνητικά έβλεπαν τον θυμό της και τους βύθιζε το πλοίο.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι γοργόνες δεν υπάρχουν και ότι ο βασιλιάς Αλέξανδρος έχει πεθάνει από το 323 πχ.
Αυτό δεν εμποδίζει όμως ανόητους πολιτικούς να επενδύουν ακόμα και σήμερα στην υστεροφημία του.
Αναζητούν την προβολή τους ακόμα και μπροστά στον υποτιθέμενο τάφο του.
Ο Αλέξανδρος θα είχε πολλά να τους διδάξει, αν μελετούσαν την μεταθανάτια ιστορία του προσεκτικά.
Στο νεκρικό κρεβάτι του τον ρώτησαν ποιός θα ήταν ο διάδοχος του.
Φέρεται να απάντησε διπλωματικά δίνοντας το δακτυλίδι του με την σοφή απάντηση: Στον ισχυρότερο...
Ποιός "κλινήρης" ηγέτης θα έδινε σήμερα την ίδια απάντηση?
O κρυβόμενος πίσω από τους ανύπαρκτους 180 βουλευτές, που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας?
Aυτός που φαντασιώνεται ότι βγήκε ισχυρότερος από τις Ευρωεκλογές και ενεργεί ο παντοδύναμος δυνάστης του Ελληνικού λαού χωρίς να πατάει στην Βουλή?
Eνδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Αλέξανδρο θα μαθαίναμε και αν παρατηρούσαμε την τύχη του σώματος του μετά θάνατο.
Το σώμα του μουμιοποιήθηκε και κατά την μεταφορά του για να ταφεί με τιμές θεού στην Αίγυπτο κλάπηκε στην Συρία από τον επίδοξο διάδοχο του Πτολεμαίο Σωτήρα.
Αρχικά το σώμα φέρεται να τάφηκε στην Μέμφιδα της Αιγύπτου, αλλά χωρίς την πανοπλία, το διάδημα και το βασιλικό σκήπτρο του, που τα μοιράστηκαν οι άλλοι "διάδοχοι" του Πέρδικας και Ευμένης.
Οι 'Σωτήρες' διαπρέπουν διαχρονικά κλέβοντας πτώματα για να στηρίψουν την ανύπαρκτη εξουσία τους.
Οι επίδοξοι διάδοχοι αρκούνται στον κρατικό πλούτο και τα υπόλοιπα κρατικά "σύμβολα" εξουσίας.
Αρχικά το σώμα του φέρεται να μπήκε σε χρυσό σφυρηλατημένο φέρετρο και παρέμεινε μέσα σ' αυτό μέχρι και το 90 πχ.
Ιστορικοί της Ρωμαικής εποχής όπως ο Στράβωνας και ο Curtius Rufus μας δίνουν την επιπλέον πληροφορία ότι στην εποχή τους έλιωσαν το χρυσό φέρετρο και το σώμα μεταφέθηκε σε γυάλινο φέρετρο.
Το σώμα του Αλέξανδρου επισκέφθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας το 48 πχ.
Σύμφωνα με κάποια παράδοση ακούμπησε με το σπαθί του το μουμιοποιημένο σώμα και του έσπασε την μύτη.
Τα πολιτικά πτώματα δυστυχώς δεν αποτρέπουν με την δόξα τους τους επίδοξους διαδόχους τους από παρόμοιες απαξιωτικές συμπεριφορές.
Φαντάζομαι ότι ήδη από τις παραπάνω αναφορές θα καταλάβατε ότι ο τάφος που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη δεν είναι του Αλεξάνδρου.
Θα πρέπει όμως να αναρωτηθείτε στη συνέχεια για το κύρος και την αξιοπιστία των ΜΜΕ, που σας ενημερώνουν και αναφέρουν παρόμοιες βλακείες για να ανυψώσουν ένα σύγχρονο ηγέτη σε πτώση.
Δεν γνωρίζω αν αυτός ο ηγέτης έχει επαφή με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, που περιγράφει το "σωτήριο" έργο του.
Το να βασίζεται σε προσωπικές αυλές για την πληροφόρηση του είναι επίκινδυνη συνήθεια για οποιοδήποτε σύγχρονο πολιτικό.
Το να είναι εγκληματικά αισιόδοξος και αφελής με τις παγκόσμιες εξελίξεις είναι εξίσου επικίδυνη συνήθεια.
Αυτό θα το καταλάβει σύντομα σε κάποιες επικείμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν.
Μπορείς να κοροιδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανένας εκλεγμένος δεν κατάφερε ως σήμερα να κοροιδεύει πολλούς για πολύ.
Ακόμα και αν χρησιμοποιεί όλα τα πληρωμένα ΜΜΕ της χώρας για να παρουσιάζει αισιόδοξες όψεις της Ελλάδας, η συνολική εικόνα δεν διορθώνεται με τίποτα.
Πολύ περισσότερο όταν κανένας επικοινωνιακός σύμβουλος του δεν μπόρεσε ν' αντιληφθεί το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει η εικόνα του πρωθυπουργού με φόντο τον νεκρικό τύμβο της Αμφίπολης.
Ο ηγέτης αυτός δεν επισκέπτεται την Βουλή για να την ενημερώσει για το έργο του, αλλά αρέσκεται να παριστάνει μπροστά στην κάμερα τον πρωθυπουργεύοντα πρώην υπουργό Πολιτισμού σε διακοπές.
Μήπως ήδη αναπολεί τα προηγούμενα καθήκοντα του, αντιλαμβανόμενος ότι ο πολιτικός του χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα?
Δεν του είπε κανένας σύμβουλος του ,άραγε, ότι ο φημισμένος Αθηναίος δημαγωγός Κλέωνας νικήθηκε και πέθανε στη μάχη της Αμφίπολης το 422 πχ μαζί με άλλους 600 Αθηναίους?
Που πιστεύετε ότι μπορεί να ταφεί ένας νικηφόρος Σπαρτιάτης ηγέτης, που πέθανε στη μάχη παρέα με τον αντίπαλο του στρατηγό και 600 αντιπάλους?
Mήπως σε ένα κοινό δημόσιο τάφο, που τον φυλάνε αντικρυστά δύο σφίγγες (οι δύο αντίπαλοι ηγέτες) και έχει στην κορυφή του ένα πέτρινο λέοντα (σύμβολο νίκης και εξουσίας)?
Ο Βρασίδας αποδεδειγμένα τάφηκε με τιμές στην Αμφίπολη, ενώ στη Σπάρτη δημιουργήθηκε προς τιμή του κενοτάφιο δίπλα στους τάφους του Παυσανία και του Λεωνίδα.
Φαντάζεστε το επικοινωνιακό φιάσκο ενός πρώην υπουργού Πολιτισμού, αν μελλοντικά αποδειχθεί ότι ενδεχόμενα επισκέφθηκε και τίμησε τον τάφο του στρατηγού Βρασίδα και του δημαγωγού Κλέωνα, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για βασιλικό μακεδονικό τάφο με απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου?
Εκτός βέβαια αν το ήξερε και υποσυνειδητά θεωρεί τον εαυτό του ως δημαγωγό και συνεχιστή του έργου του Κλέωνα ως την καταστροφή από τον σύγχρονο "Βρασίδα" της αντιπολίτευσης...
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΩΝΑ: ΠΗΓΗ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD