Η Δαμασκός καλωσορίζει τους Πεσμέργκα στο Κομπάνε

Στρατής Μαζίδης

Η συριακή κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την ανάπτυξη των δυνάμεων των κούρδων μαχητών Peshmerga στην πολιορκημένη πόλη του Kobane, χαρακτηρίζοντάς το ως «μια πατριωτικό κίνηση».

«Το IS είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας και όλοι και εμείς βλέπουμε την αποστολή των Peshmerga στο Kobane θετικά» δήλωσε ο σύριος υπουργός Εθνικής Συμφιλίωσης, Αλί Χαϊντάρ συμπληρώνοντας πως «οι Κούρδοι πρέπει να υποστηρίξουν τους αδελφούς τους».

Ο Χαϊντάρ, δήλωσε ότι η Δαμασκός εκφράζει την ικανοποίησή της για «κάθε πράξη η οποία θα οδηγήσει στην καταστροφή του ισλαμικού κράτους».

Εν τω μεταξύ, ο κούρδος υπουργός των Peshmerga σχολίασε ότι οι δυνάμεις που αποστέλλονται στο Kobane θα επιχειρούν υπό την άμεση διοίκηση του υπουργείου του και ότι ο ίδιος είναι βέβαιος πως θα θριαμβεύσουν στην αποστολή τους.

Ο υπουργός Mustafa Sayid Kader προσέθεσε ότι μια μονάδα με 150 Πέσμεργκας που άφησε την περιοχή του Κουρδιστάν σήμερα Τρίτη για να ενταχθεί στιους υπερασπιστές του Kobane «είναι καλά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με προηγμένα όπλα».

Η μονάδα θα παρέχει κάλυψηβαρέων όπλων συμπεριλαμβανομένου του πυροβολικού στους μαχητές της YPG, οι οποίοι ανθίστανται με επιτυχία περισσότερο από 40 ημέρες απέναντι στους τζιχαντιστές της ISIL.

Ο Kader συμπλήρωσε ότι η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) συντόνισε την ανάπτυξη των Peshmerga με την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις κουρδικές αρχές στο Kobane.

Απόδοση για τη Freepen.gr
πρακτορείο Ρούνταβ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail