ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: η φορολογική απάτη των 100 δόσεων σχεδιάστηκε από την τρόικα και όχι τη συγκυβέρνηση

SON OFEON

Η συγκυβέρνηση απέδειξε πρόσφατα την ανικανότητα της, όταν μέσα σε τρεις ημέρες τροποποίησε την ήδη ψηφισμένη διάταξη για τις 100 δόσεις προς την Εφορία.

Η τροποποίηση ήλθε στην Βουλή με σκοπό να αποκλεισθεί η δυνατότητα των φορολογουμένων να περιλάβουν στην ρύθμιση τις τρέχουσες οφειλές από ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.
Στον τύπο κυκλοφόρησε ευρύτατα η είδηση ότι αυτό έγινε μετά από σχετικό e mail-απαίτηση της τρόικας.

Η ταχύτητα με την οποία διεξήχθη η "κωλοτούμπα" στην Βουλή απέδειξε ότι η Ελλάδα στερείται σοβαρής κυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση με διαδοχικές αποφάσεις της έχει βάλει σοβαρά αυτογκόλ και αποκαλύπτει με ανόητο τρόπο τα μελλοντικά σχέδια και τις μεθοδεύσεις της.

Επισήμως διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν 180 βουλευτές για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές το Μάρτιο του 2015.

Η ημερομηνία όμως της λήξης της προθεσμίας για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης για τις 100 δόσεις δείχνει ότι τον Φεβρουάριο του 2015 θα πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Γιατί αυτή η προθεσμία δεν είναι συνεχώς ανοικτή και περιορίζεται στα τέλη Ιανουαρίου του 2015?
H συγκυβέρνηση γνωρίζει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ το μήνα και είχαν φτάσει αισίως τον Σεπτέμβριο του 2014 σε 70,1 δισ ευρώ , εκ των οποίων 17,6 δισ ευρώ δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2013, δηλαδή οφείλονται στην τροικανής εμπνεύσεως νομοθεσία.
Από την αρχή του χρόνου ως τον Σεπτέμβριο η Εφορία κατάφερε να εισπράξει με κατασχέσεις και ότι άλλα μέσα διέθετε μόνο 1,33 δισ από παλιά χρέη και 1,36 δισ ευρώ από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Η Εφορία δηλαδή εισέπραξε μόλις το 7,5% των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το 2013 (=1,33/17,6) ή το 1,8% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών (=1,33/70,1).

Πρόκειται για άκρως αξιοζήλευτη επίδοση ανικανότητας.

Οφείλουμε συγχαρητήρια στους μέχρι σήμερα  υπουργούς Οικονομικών και στους συνεργάτες τους (?)
Η συγκυβέρνηση όμως δεν ενοχλείται, γιατί εισπράττει άκοπα από τους μισθωτούς και συνταξιούχους την εισφορά αλληλεγγύης, που για εισοδήματα  από 12000 ευρώ έως 20000 ευρώ είναι 1%.

Η πορεία αυτή δεν μπορεί να διατηρηθεί επί μακρόν, γιατί πολύ σύντομα  και οι συνεπείς φορολογούμενοι θ' αντιληφθούν την φορολογική απάτη σε βάρος τους ή δεν θα μπορούν πλέον αντικειμεινικά να ανταποκριθούν στους δυσβάσταχτους φόρους.
Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις θα μπορούσε να λύσει  το πρόβλημα της συγκυβέρνησης.

Ας υποθέσουμε ότι τσίμπαγε το 33% των "πιο έξυπνων" πολιτών, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το 33% των συνολικών ληξιπρόθεσμων φόρων είναι 23,13 δισ ευρώ (=70,1*0,33).
Για κεφάλαιο μόνο θα πλήρωναν κάθε μήνα 231 εκατ ευρώ.
Με τα λεφτά των επόμενων δύο μηνών θα μάζευαν εύκολα 462 εκατ ευρώ.
Θα τους έφταναν μόνο για να δώσουν από τον Δεκέμβριο του 2014  τις αυξήσεις στους ένστολους, που οι ίδιοι υπολόγισαν σε 498 εκατ ευρώ (=183 εκατ αύξηση και 315 εκατ για αναδρομικά).
Αν είστε αφελείς και τους ψηφίζετε, θα θεωρήσετε ότι από σύμπτωση τα δύο ποσά είναι σχεδόν παρόμοια.

Αν σκεφθείτε καλύτερα τι έχουν κάνει ως σήμερα, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχουν συμπτώσεις, αλλά απλά όλα είναι σχεδιασμένα σε βάρος σας.
Ας υποθέσουμε όμως ότι τελικά στην ρύθμιση υπαχθούν περισσότεροι.
Ας πούμε το 50%, που περίπου ψηφίζουν τα μεγάλα κόμματα.
Το 50% των 70,1 δισ ευρώ είναι 35,05 δισ ευρώ και κάθε μήνα θα εισπράττονται 350,5 εκατ ή συνολικά 4,2 δισ το χρόνο.

Το ποσό αυτό υπερβαίνει τις προβλεπόμενες εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ του 2014 κατά περίπου 600 εκατ ευρώ ή κατά περίπου 2 δις ευρώ τις εισπράξεις από την μέχρι σήμερα "κινητοποίηση" του φορολογικού μηχανισμού.

Σας θυμίζει αυτό αυτόματο πιλότο και πολιτική φορολογική απάτη?
Aν ναι, μπορείτε να τους ψηφίσετε άφοβα για να σας "σώσουν"...
Αλλά όλα τα παραπάνω είναι όνειρα θερινής νυκτός και σχεδιασμοί επί χάρτου.
Σήμερα το δημόσιο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι περίπου 175% και το χρέος 320 δισ ευρώ, αν τα στοιχεία είναι τελικά αληθινά.

Για να φτάσουμε το 2022 στο 120% του ΑΕΠ  θα πρέπει το χρέος να μειωθεί κατά 101 δισ ευρώ, δηλαδή για 8 χρόνια θα πρέπει ετησίως να μειώνουμε το χρέος κατά 12,6 δισ ευρώ.
Το ότι τα 8 χρόνια είναι 96 μήνες, ενώ οι δόσεις είναι μόλις 100, δείχνει ότι το σχέδιο το εμπνεύστηκαν οι συγκυβερνήτες σε συμφωνία με την τρόικα.

Αντιλήφθηκαν όμως έγκαιρα οι τροικανοί ότι τα συνεταιράκια τους στην συγκυβέρνηση σκόπευαν μόνο να προσφέρουν ως εκλογικό δώρο στην πελατεία τους την δυνατότητα να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος και τους επανέφεραν στην τάξη με την κωλοτούμπα στην Βουλή.

Τα νούμερα δυστυχώς δεν βγαίνουν με τίποτα, αν δεν γίνει διαγραφή μέρους του χρέους.

Η τρόικα το αντιλήφθηκε αυτό έγκαιρα και πιέζει τους συγκυβερνήτες να επιστρέψουν τα 11,4 δισ ευρώ που απομένουν στο ΤΧΣ για να τους προσφέρει δήθεν μία προληπτική πιστωτική γραμμή.
Με τον τρόπο αυτό θα εισπράξουν για το 2015 το απαιτούμενο για φέτος ποσό, για να διατηρηθεί ταμειακά το προβλεπόμενο πρόγραμμα καταβολών δόσεων εκ μέρους της Ελλάδος για ένα χρόνο ακόμα.

Στη συνέχεια θα αφήσουν την Ελλάδα να δανείζεται στις αγορές με ομόλογα συνολικής διάρκειας 7 ετών το πολύ για να συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε ετησίως 12,6 δισ ευρώ.

Το επιτόκιο δεν θα τους ενοχλεί αν είναι υψηλό.

Τους τόκους θα τους πληρώνουν τα κορόιδα που θα ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων...
Με την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων σε 100 δόσεις και περίπου 2 δισ ευρώ ετήσιων μειώσεων στις δαπάνες (απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων?) το πρόγραμμα τους βγαίνει εύκολα.

Υπάρχουν όμως στην Ελλάδα φορολογικά υποζύγια και αντίστοιχοι ηλίθιοι για να υπομείνουν κατά 8 χρόνια αυτή την φορολογική απάτη?

Toν Μάρτιο του 2015 θα μάθουν ότι δυστυχώς γι' αυτούς και την συγκυβέρνηση όλα τα "κορόιδα" θα έχουν ξυπνήσει...

Και μία προειδοποίηση προς τους επόμενους κυβερνήτες:

Mε 11,4 δισ ευρώ ίδια κεφάλαια μία τυπική τράπεζα θα μπορούσε να δανείσει ή να εκδώσει ομόλογα αξίας 142,5 δισ ευρώ με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 8%.

Το χρέος μίας τράπεζας δεν είναι δημόσιο χρέος και δεν προσμετράται αθροιστικά στο 175% του ΑΕΠ.
Μία τράπεζα μπορεί να προεξοφλήσει δημόσιο  χρέος και να το κάνει ιδιωτικό.

Ας μην σπεύσουν λοιπόν να υιοθετήσουν την επιλογή, που θα τους δοθεί, να επιστρέψουν τα 11,4 δισ ευρώ του ΤΧΣ για να αποκτήσουν μία προληπτική πιστωτική γραμμή από τον μηχανισμό διάσωσης.
Αν το κάνουν, θα είναι οικονομικά άσχετοι και άξιοι της τύχης τους...

Aν δεν ξέρουν πώς μπορούν να φτιάξουν μία Επενδυτική κρατική τράπεζα, ας ρωτήσουν κάποιον  ειδικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail