Κάποια άλλη σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε από αυτή την περίεργη υπόθεση "ατομικής" ισλαμικής τρομοκρατίας

Ο ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΟ...ΤΟ ΙΡΑΝ
SON OFEON

Ο Σεΐχης Man Haron Μοnis, ένας ισλαμιστής «πνευματικός θεραπευτής», που αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και για συνενοχή σε φόνο, έχει αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος που κρατάει πολίτες ως ομήρους σε μια καφετέρια του Σίδνεϋ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας.

"Δεν υπάρχει επιχειρησιακός λόγος για  να κρατηθεί το όνομα του μυστικό εκ μέρους μας τώρα" είπε μια ανώνυμη αστυνομική πηγή στο Reuters.

Ο 50χρονος, που είχε γεννηθεί στο Ιράν, κατέφυγε  στην Αυστραλία το 1996, αλλά ήρθε στο προσκήνιο μετά το 2007, όταν άρχισε να στέλνει "μήνυματα μίσους" στις οικογένειες των στρατιωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγωνίζονταν στο Ιράκ.

Παρά τους ισχυρισμούς του ότι είναι συνήγορος της ειρήνης, φτάνοντας ακόμη και στο να αλυσσοδεθεί σε ένα δικαστήριο, ο Monis καταδικάστηκε σε 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας το περασμένο έτος.

Από τότε, το ποινικό του μητρώο περιλαμβάνει πολύ σοβαρότερα αδικήματα.

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Monis κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τη σημερινή σύντροφό του, Amirah Droudis, να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, Noleen Hayson Pal.

Η γυναίκα είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές και της έβαλαν φωτιά σε ένα διαμέρισμα στο Σίδνευ τον Απρίλιο του 2013.

O Μonis είχε εμπλακεί σε μια νομική διαμάχη σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού του με την Pal και οι εισαγγελείς λένε ότι οργάνωσε  μια καρδιακή προσβολή, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και μια ληστεία για να δημιουργήσει άλλοθι για την ημέρα της δολοφονίας.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο Monis, που βρισκόταν εκτός φυλακής με εγγύηση, συνελήφθη εκ νέου καθώς προέκυψαν πολλαπλές μηνύσεις για σεξουαλική κακοποίηση.

Μεταξύ του 2000 και του 2002, ο ίδιος ο Monis παρουσιαζόταν ως "ειδικός στην αστρολογία, στην αριθμολογία, στο διαλογισμό και τη μαύρη μαγεία". Περισσότερες από 40 γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούσε αυτή την ιδιότητα ως μια ευκαιρία για να κακοποιήσει σεξουαλικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, που έρχονταν σ 'αυτόν για βοήθεια.

Παρά τις ανησυχίες της αστυνομίας ότι ο Μοnis θα μπορούσε να επιχειρήσει να εκδικηθεί αυτούς που τον κατηγορούσαν, ο ιεροκήρυκας αφέθηκε για άλλη μια φορά ελεύθερος πριν από την δίκη  του.

Ο Monis, που είχε συγκεντρώσει πάνω από 14.000 οπαδούς στη σελίδα του στο Facebook πριν αυτή κλείσει τη Δευτέρα, κατηγορούσε την κυβέρνηση για συστηματική δίωξη.

Επρόκειτο να προσαχθεί σε δίκη και για το σύνολο των δύο κατηγοριών το επόμενο έτος.

Τη Δευτέρα μπήκε στην καφετέρια Lindt στο κέντρο του Σίδνεϋ και φέρεται ότι κρατούσε ένα όπλο.
Περισσότεροι από δώδεκα όμηροι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στη καφετέρια, πριν την έφοδο της αστυνομίας, που άρχισε καθώς έπεφτε η νύχτα.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το άρθρο  είναι γεμάτο ανακρίβειες και λογικές ανακολουθίες.

Η πρώτη ανακρίβεια είναι ότι ο δράστης  χαρακτηρίζεται από τον Αυστραλιανό τύπο εξτρεμιστής Ιρανός μουσουλμάνος, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν από το 1996 στην Αυστραλία ως πρόσφυγας από το Ιράν.

Πώς λοιπόν κάποιος που καταδιώχθηκε από το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν χαρακτηρίζεται Ιρανός εξτρεμιστής?

Η δεύτερη ανακρίβεια είναι ότι το όνομα με το οποίο αναφέρεται είναι Man Haron Monis, ένα όνομα που ο ίδιος είχε επιλέξει όταν έγινε δεκτός ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Mohammad Hassan Manteghi Bourjerdi και ήταν κατά δήλωση του  ισλαμιστής Σείχης.

Γιατί ένας Ιρανός μουσουλμάνος επέλεξε για μεσαίο όνομα το Εβραιίκο όνομα Haron (=Aαρών)?
'Ενας πραγματικός μουσουλμάνος δεν μπορεί να ασχολείται με την αστρολογία, την αριθμολογία, τον διαλογισμό και την μαύρη μαγεία.

Αντίθετα ένας εβραίος Ιρανικής καταγωγής δεν έχει πρόβλημα να ασχολείται με την Kaballah..
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί ένας πραγματικός μουσουλμάνος να είναι σιίτης και στη συνέχεια να γίνει σουνίτης.

Η τρίτη ανακρίβεια είναι ότι έστελνε γράμματα στους γονείς Αυστραλών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Ιράκ.
Η αλήθεια είναι ότι έστελνε επιστολές σε γονείς στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.
Για την ενέργεια του αυτή είχε μεν καταδικαστεί από κατώτερο δικαστήριο, αλλά στην προσφυγή του σε ανώτερο δικαστήριο η απόφαση στηρίχτηκε με τρεις ψήφους υπέρ και τρεις εναντίον, σε ένα δικαστήριο συνηθισμένης 7 μελούς σύνθεσης, όπου η έβδομη θέση ήταν κενή.

Αν αυτό χαρακτηρίζεται δικαιοσύνη, το σωστό όνομα της είναι διατεταγμένη δικαιοσύνη.
Στο δικαστήριο αυτό είχε υποστηρίξει ότι είχε συνταγματικό δικαίωμα να στέλνει επιστολές, ασκώντας το δικαίωμα πολιτικής έκφρασης.

Τα προβλήματα του με τον νόμο ξεκίνησαν από τότε και έκτοτε, αν και παραπέμφθηκε για πολλά αδικήματα, δεν είχε καταδικασθεί ποτέ γι' αυτά (πράκτορας?)

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε σε δικαστήριο στις 22.1.2014 ότι τον καταδίωκαν για να τον φυλακίσουν οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν και η Αυστραλιανή υπηρεσία Πληροφοριών ASIO.

Η δικαστής του ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να υποχρεώσει την ASIO να αποκαλύψει έγγραφα της για την υπόθεση του.

'Εμμεσα όμως αυτό ήταν παραδοχή ότι όντως βρισκόταν στο στόχαστρο της ASIO, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η υπηρεσία θα απαντούσε απλά ότι δεν υπήρχε φάκελος γι' αυτόν.

Ο Monis είχε γίνει επικίνδυνος για την ασφάλεια της Αυστραλίας, καθώς στο λογαριασμό του στο Facebook είχε ήδη 14.000 φίλους.

Η κατάληξη του ήταν από τότε προδιαγεγραμμένη.
'Η θα κατέληγε σε κάποια φυλακή ή θα έκανε κάποιο παρακινδυνευμένο διάβημα για να τραβήξει την προσοχή της Αυστραλιανής κοινής γνώμης.

Εισέβαλλε το πρωί της 15.12.2014 σε μία καφετέρια στο Σίδνευ κρατώντας μία καραμπίνα με κομμένη κάννη και φορώντας στο κεφάλι του μία μαύρη μπαντάνα.

Συνέλαβε ως ομήρους μία δωδεκάδα θαμώνων και ζήτησε απ' αυτούς να ζητήσουν από ραδιοφωνικό κανάλι  χρόνο για να εκφράσει τις απόψεις του.

Η Αυστραλιανή αστυνομία εισέβαλε στην καφετέρια καθώς έπεφτε το σκοτάδι και τον σκότωσε.
Αν κρίνουμε από το βίντεο της επέμβασης και από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, είναι εμφανές ότι κάποια άλλη σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε από αυτή την περίεργη υπόθεση "ατομικής" ισλαμικής τρομοκρατίας.


Μία χώρα που ανήκει στην Βρετανική Κοινοπολιτεία, που στέλνει τους στρατιώτες της να σκοτωθούν σε μακρινές και ασήμαντες χώρες όπως στο Αφγανιστάν, δεν χρειάζεται πού και πού να θυμίζει στους υπηκόοους της τον "ξένο ισλαμιστή" εχθρό, έστω και αν αυτός είναι πράκτορας ή μαιμού- εχθρός?  

Πολύ περισσότερο όταν βλέπει την Αγγλία να ανοίγει και πάλι μετά από 40 χρόνια την ναυτική της βάση στο Bahrain για να πολεμήσει το ISIS.

To ότι το ISIS δεν διαθέτει πολεμικό ναυτικό είναι μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια.
Ισχυρό πολεμικό ναυτικό στη περιοχή διαθέτει όμως το Ιράν.

Σύντομα και Αυστραλοί ναύτες και στρατιώτες θα χρειασθεί να σταλούν στην περιοχή για να βοηθήσουν την Αγγλία, όπως ακριβώς και στο Αφγανιστάν.

Δεν πρέπει να έχουν κάποιο λόγο να μισούν το Ιράν για να το πολεμήσουν?

O "εξτρεμιστής μουσουλμάνος τρομοκράτης" Monis από το Ιράν δεν λένε τα ΜΜΕ ότι κατάγεται?
H προπαγάνδα κάπως έτσι δεν δουλεύει?
Για σκεφθείτε το και μ' αυτό τον τρόπο....
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail