Παραγγελιές!

Της Μαρίνας Σολδάτου

Βαριά ευθύνη φέρουν οι είκοσι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές, από την ψήφο των οποίων θα καθοριστεί το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής.

Η συγκυβέρνηση συνειδητοποιεί, ότι χάνει έδαφος και προσπαθεί κινδυνολογώντας, σπέρνοντας φόβο και ανασφάλεια, να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Μας νοιάζονται και μας υπολογίζουν οι πολιτικοί γίγαντες, και δε λένε, να ξεκουνήσουν. Γι αυτό ακριβώς το λόγο μας ετοιμάζουν δωράκια όπως βουλγαροποίηση του κατώτατου μισθού και μείωση συντάξεων, οι οποίες τείνουν, να γίνουν εθνικό βοήθημα.

Αναρωτιόμασατε λοιπόν τί και πόσο ακόμα πρέπει να φοβηθούμε! Δεν πάει άλλο κύριοι της συγκυβέρνησης, τα έχουμε κάνει επάνω μας από το φόβο. Τώρα ήρθε η σειρά σας.

Με ευκαιρία την προεδρική εκλογή θα δείξουμε σ' όλη την Ευρώπη, ότι είμαστε άνθρωποι κι όχι αριθμοί. Ιδιαίτερα στους Γερμανούς φίλους μας θα στείλουμε το μήνυμα, ότι δεν είμαστε καυσόξυλα για τη μηχανή τους. Αλλάζουμε καπετάνιο, πριν φτάσουμε στον πάτο. Δε μασάμε σε δράκους, γιατί χορεύουμε μαζί τους πέντε χρόνια. Τούτη η ψηφοφορία είναι μια λαμπρή ευκαιρία, να σηκώσουμε το κεφάλι και να συμπεριφερθούμε σαν ΄Ελληνες.

Όσο για τους ανεξάρτητους βουλευτές που δέχονται νουθεσίες- προτάσεις-πιέσεις από τα κυβερνητικά καλόπαιδα, ας βουλώσουν τα αυτιά τους στις γερμανικές Σειρήνες κι η συνείδησή τους και μόνο, ας είναι η πυξίδα, που θα τους οδηγήσει στην Ιθάκη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail