Τα τριακονταετή ομόλογα Γερμανίας που λήγουν από το 2024 έως το 2046. Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την κρίση της Ευρωζώνης

AΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΩ...
SON OFEON

Πώς λέγεται η Ιαπωνοποίηση στα γερμανικά?  
Tα πενταετή γερμανικά ομόλογα διαπραγματεύονται με απόδοση μόλις -0,10%.
Κάτω από την  απόδοση  0,3% των πενταετών ομολόγων Ιαπωνίας) ...


 Τα Αμερικανικά κρατικά ομόλογα είναι φθηνά ...



ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Πενταετής απόδοση -0,10% σημαίνει ότι αγοράζουμε ένα σημερινό πενταετές  ομόλογο της Γερμανίας ονομαστικής αξίας 1 ευρώ δίνοντας σήμερα 0,99 ευρώ.

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε τράπεζα και δανειζόμαστε σήμερα 1 ευρώ από την ΕΚΤ.
Το επιτόκιο οριακής διευκόλυνσης είναι τώρα  0,3%.
Σε 5 χρόνια θα οφείλουμε στην τράπεζα 1,015 ευρώ.

Σε 5 χρόνια εξοφλούμε την οφειλή μας στην ΕΚΤ μεταβιβάζοντας το πενταετές ομόλογο της Γερμανίας, το 0,01 ευρώ που κερδίσαμε σήμερα και επιπλέον 0,005 ευρώ.

Τι ακριβώς κερδίζουμε από μία συναλλαγή σαν αυτή?
Γιατί την κάνουμε?

To μόνο που μπορούμε να κερδίσουμε είναι η αξία των κουπονιών τους για τα επόμενα χρόνια.
Τα δεκαετή ομόλογα εκδόσεως Γερμανίας από το 2009 έως το 2014 εκδόθηκαν με επιτόκιο από 3,75% έως 1%.

Τα τριακονταετή ομόλογα Γερμανίας όμως που λήγουν από το 2024 έως και το 2046 έχουν κουπόνια με επιτόκιο από 6,25% έως 2,5%.


Η Γερμανία χρησιμοποιεί την κρίση στην ευρωζώνη για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της που λήγει μετά το 2024, δίνοντας στα κορόιδα που προτιμούν την "ασφάλεια" των Γερμανικών ομολόγων αποδόσεις χαμηλότερες από την παραγωγικότητα της Γερμανίας και ίσως και από τον μελλοντικό πληθωρισμό, που θα προκύψει αναπόφευκτα στα πλαίσια των διεθνών οικονομικών κύκλων.

Αλήθεια εσείς θεωρείτε ασφαλή μία χώρα με δανεικό νομίσμα (ευρώ), όταν πληρώνει επιτόκιο ακόμα και σήμερα από 6,25% έως και 2,5%?

Kαι αυτό θα συμβαίνει μέχρι το 2046...

Το Γερμανικό δημόσιο χρέος είναι ένα γιγαντιαίο σχήμα Ponzi, όπου οι νεοεισερχόμενοι αγοράζουν "ασφάλεια" με επιτόκια 3,75% έως 1% για να μπορεί η Γερμανία να αποπληρώνει παλαιότερα πολυετή ομόλογα με επιτόκια από  6,25% έως 2,5%.

Για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται να ανανεώνει 166% (=6,25/3,75) έως 250% (=2,5/1) των σημερινών λήξεων.

Με τον τρόπο αυτό κρύβει την ετήσια μεγάλη  ποσοστιαία αύξηση των τόκων του δημόσιου χρέους της με νέο χαμηλότοκο δανεισμό.

'Ετσι χρειάζεται συνεχώς "λιτότητα" στις άλλες χώρες.
Το γεγονός ότι ήδη τα πενταετή ομόλογα της αποτιμώνται με αρνητική απόδοση -0,1% σημαίνει ότι οι αγορές έχουν ήδη καταλάβει το κόλπο...

Οι αγορές μελέτησαν και κατανόησαν τον μηχανισμό των Abenomics της Ιαπωνίας, όπου η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας προσφέρεται να αγοράζει η ίδια ίσης αξίας ομόλογα με όσα νέα εκδίδει η Ιαπωνική κυβέρνηση.

Απόδειξη είναι ότι τα Ιαπωνικά ομόλογα έχουν ήδη καλύτερη αποτίμηση από τα Γερμανικά :-  0,003% τα διετή Ιαπωνικά, -0,1% τα πενταετή Γερμανικά ομόλογα 

Ο διπλασιασμός της ζήτησης για ομόλογα  οδηγεί την απόδοση (=επιτόκιο) στο μισό και κάνει βιώσιμο το Ιαπωνικό χρέος, που βρίσκεται στο 250% του ΑΕΠ.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας όμως αγοράζει τα παλιά ομόλογα, λόγω υψηλού δημόσιου χρέους με εκτύπωση νέου χρήματος και εισπράττει η ίδια από την Ιαπωνική κυβέρνηση τα μερίσματα τους, μειώνοντας κατά κάποιο τρόπο την νομισματική χρηματοδότηση, που η ίδια δημιουργεί μ' αυτό τον μηχανισμό.


Η Γερμανία δεν μπορεί να εκτυπώσει νέο χρήμα όσο βρίσκεται στο ευρώ και έτσι το δανείζεται από τους "τεμπέληδες" και ανόητους νοτιοευρωπαίους...

Δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό για την απόσυρση παλαιών ομολόγων της, ούτε εισπράττει η ίδια τα μερίσματα των παλαιών ομολόγων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τεθεί ένα ερώτημα.

Τι θα συμβεί αν κάποιες χώρες της ζώνης ευρώ εκδώσουν στο μέλλον κρατικά ομόλογα με επιτόκιο 3,75% έως 6,25% όταν ξεσπάσει τραπεζική κρίση στην Ευρώπη λόγω Ρωσίας?

Ποιός θα αγοράζει τότε τις νέες εκδόσεις των Γερμανικών ομολόγων με απόδοση -0,1%?
Yπάρχουν τόσοι τρελοί ή μήπως τότε το σχήμα Ponzi της Γερμανίας θα καταρρεύσει?
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail