Ο Abdullah αναμένεται να πεθάνει. Τι περιμένει να συμβεί η Σαουδική Αραβία;

SON OFEON

Μία νέα έκθεση  από μια ερευνητική ομάδα της αντιπολίτευσης  ισχυρίζεται ότι  ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Abdullah bin Abdulaziz έχει διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα στο τελικό του στάδιο  και μπορεί να υποκύψει στην ασθένειά του σε έξι μήνες.


"Η  ιατρική ομάδα του έχει πληροφορήσει τον βασιλιά ότι  μπορεί να έχει μόλις έξι μήνες ζωής" αναφέρει το αμερικανικό  Ινστιτούτο  Υποθέσεων (του Περσικού) Κόλπου  {I (P) GA }, μεταφέροντας πληροφορίες από πηγές των  ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας..

Σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον περασμένο μήνα, ο βασιλιάς Αμπντάλα εμφανίστηκε  φορώντας αναπνευστήρα.

Στις 27 Μαρτίου, ο βασιλιάς  ονόμασε τον ετεροθαλή αδελφό του πρίγκιπα Muqrin,, ως διάδοχο του σημερινού Πρίγκηπα του θρόνου Salman , αν αυτός  πρόκειται να  γίνει βασιλιάς.

Στις 15 Απριλίου, ο βασιλιάς  Abdullah  της Σαουδικής Αραβίας αντικατέστησε  επίσης τον αρχικατάσκοπο   πρίγκιπα Bandar bin Sultan  , ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής του βασιλείου στην κρίση της Συρίας,από τον Youssef al-Idrisi..

"Η πρόσφατη βιασύνη για  να ορισθεί  μια σειρά διαδοχής δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο βασιλιάς Abdullah bin Abdulaziz έχει μόνο λίγους μήνες ζωής , λόγω της προχωρημένης ηλικίας εκτός από  την ανίατη ασθένεια του", δήλωσε ο  Rachel Hertzman του I (P) GA .

Ο βασιλιάς Abdullah  αναμένεται επίσης να ανακοινώσει περαιτέρω διορισμούς κατά τις επόμενες ημέρες, προστίθεται στο δημοσίευμα.

"Οι παρατηρητές αναμένουν ότι η αποκάλυψη  της κατάστασης του Abdullah   θα  οδηγήσει σε έντονο ανταγωνισμό  για την εξουσία μεταξύ των μελών της μεγάλης   κυβερνώσας οικογένειας , ανέφερε.

Η υγεία του 90χρονου  βασιλιά έχει χειροτερεύσει  τα τελευταία χρόνια, κατά την  διάρκεια των  οποίων  ο ίδιος έχει νοσηλευτεί πολλές φορές.

Η εύθραστη  υγεία, τα γηρατεία , καθώς και ο θάνατος του ετεροθαλούς  αδελφού του βασιλιά έχουν δημιουργήσει  ανησυχίες για το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας εξαιτίας αναμενόμενων στο μέλλον αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


O BAΣΙΛΙΑΣ  Abdullah  ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑO BAΣΙΛΙΑΣ Abdullah ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το παραπάνω δημοσίευμα δίνει στον βασιλιά  Abdullah 6 μήνες ζωής.
Αλλά και στο παρελθόν κυκλοφορούσε αντίστοιχη είδηση από την ίδια Αμερικανική οργάνωση και μιλούσε για τον θάνατο του στο τέλος του χρόνου.

Ο βασιλιάς είναι σίγουρα άρρωστος με πρόβλημα στους πνεύμονες, καθώς ήταν μανιώδης καπνιστής.
Με τον αναπνευστήρα έχει φωτογραφηθεί περισσότερες από μία φορές.
O βασιλιάς ανέβηκε στο θρόνο στις στις 1 Αυγούστου 2005, διαδεχόμενος απρόβλεπτα τον ετεροθαλή αδελφό του βασιλιά Fahd.
H Σαουδική Αραβία ελέγχει το 18% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και το 2013 είχε ΑΕΠ 900 δισ δολαρίων.
Ο Abdullah είναι ο έκτος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και σύμφωνα με το Forbes ήταν το 2013 ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη.
Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 18 δισ δολάρια και είναι ο πλουσιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο.
Ο βασιλιάς παντρεύτηκε τουλάχιστον 11 φορές και έχει τουλάχιστον 16 παιδιά.
Η διαδοχή στο θρόνο της Σαουδικής Αραβίας γίνεται με ένα περίεργο σύστημα, όπου τα παιδιά και τα εγγόνια του βασιλιά Fahd αποτελούν ένα συμβούλιο, που αποφασίζει για τους πρίγκηπες διαδόχους του θρόνου, όταν ο βασιλιάς πεθάνει.
Αυτό το σύστημα όμως δεν ιεραρχεί ποιός θα είναι τελικά ο διάδοχος του θρόνου.
Με βάση  το σύστημα o Salman (γεννημένος το 1935) αναμένεται να γίνει βασιλιάς με πιθανό  διάδοχο του τον πρίγκηπα Muqrin ( γεννημένος το 1945)
Kανένας από τους δύο δεν είναι παιδί του Abdullah...
Προφανώς ένα παρόμοιο σύστημα διαδοχής με υποψήφιους υπέργηρους ηγέτες 80 και 70 χρονών αντίστοιχα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διαδοχής , με δεδομένο ότι  υπάρχουν νεώτερα παιδιά  και εγγόνια του σημερινού βασιλιά διαθέσιμα για διαδοχή.
Επιπλέον προβλήματα θα προκύψουν ,καθώς τα παιδιά και τα εγγόνια διαθέτουν ήδη ισχυρά αξιώματα και ελέγχουν βασικούς φορείς της δημόσιας διοίκησης και προέρχονται από πολλές διαφορετικές μάνες με διαφορετική εθνική καταγωγή.
Οι σημερινές αποφάσεις του  Abdullah ίσως να μην δεσμεύουν κανένα, όταν αυτός πεθάνει.
Σύμφωνα με κάποια παλιά  προφητεία ο διάδοχός του  Abdullah δεν θα είναι κανένας από τους τρεις πιθανούς σημερινούς διαδόχους του.
Ο  Abdullah αναμένεται να πεθάνει πριν από το μέσο του μήνα κάποιου ραμαζανίου, δηλαδή  αυτό θα συμβεί πριν τις 30 Ιουνίου 2015, αν πεθάνει φέτος.
Κατά περίεργη σύμπτωση τόσος χρόνος " απομένει" κατά τους γιατρούς του.
Μετά τον θάνατο του οι σημερινοί διάδοχοι του θα συγκρουστούν και κανένας από αυτούς δεν θα τον διαδεχθεί.
Την περίοδο εκείνη η Σαουδική Αραβία θα αντιμετωπίζει εισβολή από ένα σώμα στρατού από 100.000 άνδρες, που θα προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Συρίας.
Η Σαουδική Αραβία θα έχει συμμάχους προερχόμενους από το Ιράκ και το Πακιστάν.
Είναι πολύ πιθανό αυτός ο εισβολέας να είναι κάποιος διάδοχος του σημερινού ηγέτη του ISIL με συριακή καταγωγή , τυφλός από το ένα μάτι και ανάπηρος από το άλλο χέρι.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται στις σχετικές προφητείες, αν βέβαια κάποιος θέλει να τις πιστεύει και ισχύουν σήμερα...
Σε κάθε περίπτωση όμως οι εξελίξεις ήδη προδιαγράφονται από την συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου, που θα μειώσει δραστικά το προβλεπόμενο  AEΠ της Σαουδικής Αραβίας φέτος κατά 450 δισ δολάρια τουλάχιστον...
Τι θα συμβεί άραγε αν η Σαουδική Αραβία ρευστοποιήσει σύντομα ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεων της παγκοσμίως για να περιορίσει την απώλεια αυτή?
Φαντασθείτε το σαν το μεγαλύτερο παγκόσμιο οικονομικό Crash ως σήμερα, για να καταλάβετε την ευρύτερη εικόνα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail