Τι πετύχατε με την ψήφο σας όλα αυτά τα χρόνια;

Θόδωρος Σκυλακάκης

Αγαπητοί φίλοι,

Η Δράση θα επιδιώξει τη συμμετοχή της στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γιατί καμία από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δεν λέει σήμερα την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει υποστεί οικονομική καταστροφή, που ισοδυναμεί με ήττα σε πόλεμο. Έχει ένα τεράστιο χρέος, που δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμο, έχει χάσει τη διεθνή της αξιοπιστία λόγω της χρεοκοπίας, το κράτος της δεν δουλεύει αποτελεσματικά γιατί παραμένει απελπιστικά πελατειακό και η παραγωγική ιδιωτική οικονομία της έχει απαξιωθεί. Τα δύο τελευταία χρόνια είχε τις χαμηλότερες επενδύσεις στον κόσμο, η μακροχρόνια ανεργία απαξιώνει το εργατικό της δυναμικό και τα καλύτερα νέα παιδιά της φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό για να βρουν την τύχη τους, η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και όσοι έχουν απομείνει να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα θα είναι σε λίγο λιγότεροι από εκείνους (κοντά 3 εκ.) που έχουν συνταξιοδοτηθεί, σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών πρόωρα. Η αλήθεια είναι ότι από το αδιέξοδο αυτό η Ελλάδα δεν θα βγει ούτε με κάποια «μαγική» επαναδιαπραγμάτευση, ούτε επειδή θα «σκίσει τα μνημόνια», ούτε αν βρει μερικά ακόμα δανεικά «στις αγορές» ή από την Ευρώπη. Θα βγει μόνο αν αρχίσουν και πάλι οι Έλληνες να παράγουν και να δημιουργούν.

Κανείς όμως δεν προβάλει τη μόνη λύση που ρεαλιστικά υπάρχει για να αρχίσει και πάλι η χώρα να παράγει και να δημιουργεί:

Τη δραστική μείωση των δαπανών που κάνει το κράτος και της φορολογίας, για να σηκωθεί όρθια η ιδιωτική παραγωγική οικονομία, και
Την ήττα του πελατειακού κράτους και της ολιγαρχικής διαπλοκής μεταξύ κομματικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και πολιτικής, για να αρχίσει και πάλι να έχει έννοια η λέξη δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα και να αποκτήσουμε επιτέλους ένα αποτελεσματικό κράτος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δυνάμεις μας είναι μικρές. Τα ΜΜΕ δεν μας δίνουν παρά ελάχιστο χώρο, ακόμα και όταν έχουμε πραγματικές επιτυχίες που επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων (όπως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, μετά από δική μας προσφυγή, με την οποία υποχρεώνεται η επόμενη κυβέρνηση να προσαρμόσει τις εξοντωτικές ψευτοαντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις πραγματικές). Ελάχιστοι είναι επίσης και οι οικονομικοί μας πόροι. Δώσαμε τη μάχη των ευρωεκλογών με λιγότερο από το ένα χιλιοστό του νέου δανεισμού που πήραν τα κυβερνητικά κόμματα από τις κρατικές τράπεζες μετά το 2010. Δεν έχουμε πρόσβαση -όπως τα κυρίαρχα κόμματα- ούτε στη θεσμοθετημένη εκλογική χρηματοδότηση.

Παρά τις τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες επιδιώκουμε την συμμετοχή μας στις εκλογές για να δώσουμε ευκαιρία έκφρασης στους πολίτες που δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στις εκλογές από εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στον τόπο. Ευκαιρία έκφρασης στους πολίτες που θέλουν να γίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα.

Σε όσους μας λένε ότι τα διλήμματα είναι πραγματικά απαντάμε. Τι πετύχατε με την ψήφο σας όλα αυτά τα χρόνια; Υποκύψατε κάθε φορά στα διλήμματα και που οδηγήθηκε η χώρα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της «ρεαλιστικής ψήφου» στη δική σας ζωή; Πετύχατε καλύτερο επίπεδο ζωής, κράτος που να λειτουργεί σωστά, κοινωνική δικαιοσύνη; Τι χειρότερο θα είχε συμβεί, από όσα συνέβησαν ως τώρα, αν είχατε ψηφίσει διαφορετικά; Ποιού τα συμφέροντα τελικά υπηρέτησε η ψήφος σας όλα αυτά τα χρόνια;

Αν η απάντηση που δίνετε μέσα σας στα ερωτήματα αυτά δεν σας ικανοποιεί, τότε βοηθήστε μας να εκφράσουμε μια διαφορετική φωνή. Με την άμεση οικονομική σας ενίσχυση και την εθελοντική σας συμμετοχή.

Βοηθήστε μας να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα μιας ριζικά διαφορετικής πορείας για τον τόπο και τους ανθρώπους του.


Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail