Ζεσταίνομαι οικονομικά ντύνοντας το σπίτι μου

Η εξωτερική θερμομόνωση ενός κτιρίου, ή αλλιώς θερμοπρόσοψη, ή κέλυφος, όπως συχνά αναφέρεται, είναι η εναλλακτική μορφή μόνωσης με πολλά οφέλη στον χρήστη του κτιρίου. Είναι στην ουσία το ‘ντύσιμο’ του σπιτιού μας ώστε να μην είναι εκτεθειμένο στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και να διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία σταθερή για πολλές ώρες κατα τη διάρκεια της ημέρας.
Εξασφαλίζουμε στην ουσία θερμική άνεση, υγιεινή αναβάθμηση και εξοικονόμηση ενέργειας μειώνοντας αισθητά το κόστος θέρμανσης ή ψύξης των εσωτερικών χώρων. Ειδικά στις περιπτώσεις παλαιών κτιρίων το θερμομονωτικό αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Με την θερμοπρόσοψη εξασφαλίζω:
  • Θερμική άνεση και υγιεινή των χώρων καθώς και αποφυγή συγκέντρωσης υγρασίας για την άριστη ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

  • Προστασία του εσωτερικού από φαινόμενα συμπύκνωσης υδρατμών, και φαινομένων εμφάνισης μούχλας και μυκητών.

  • Οικονομία στο κόστος ενέργειας θέρμανσης (πετρέλαιο, αέριο, ξύλα) και ψυξης (κλιματιστικά) που φτάνει έως και 55%.

  • Χρηματοδοτηση ποσοστού της επένδυσης μέσω του προγράμματος ‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ’ από το ΕΣΠΑ

  • Σύντομο χρόνο απόσβεσης της επένδυσής μου (3 έως 5 χρόνια)

  • Αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων του κτιρίου, και τη δυνατότητα επιλογής χρωματισμών της αρεσκείας μου.

  • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

  • Αύξηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου μου (για πώληση ή ενοικίαση) καθώς ανεβαίνει η ενεργειακή του κλάση.
Ένα επίσης πλεονέκτημα, είναι ο χρόνος εργασιών εφαρμογής της θερμοπρόσοψης, στα πλαίσια της ανακαίνισης του σπιτιού μας, είναι σχετικά σύντομος, και δεν επηρεάζει την εσωτερική λειτουργία του κτιρίου και τις όποιες εργασίες γίνονται μέσα σε αυτό. 
 
Το κόστος εφαρμογής της εξωτερικής θερμομόνωσης κυμαίνεται στα 35€/m², ποσό το οποίο αυξομοιώνεται ανάλογα με την επιπεδότητα των τοίχων, το πλήθος και το μέγεθος των ανοιγμάτων, τη χρήση σκαλωσιάς, κλπ. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό είναι να προσέξουμε την επιλογή των τεχνικών συνεργείων που θα αναλάβουν τις εργασίες, τα οποία πρέπει να είναι καταρτισμένα πάνω στο αντικείμενο, καθώς και την επιλογή υλικών με τις κατάλληλες προδιαγραφές, για να πετύχουμε το σωστό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, χωρίς φθορές, κακοτεχνίες και παραλείψεις που στοιχίζουν σε χρήμα, χρόνο και ανεπιθύμητα πισωγυρίσματα.

Λεωνίδας Συργκάνης
 Aρχιτέκτων Μηχ/κος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail