Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς στην πραγματική διαπραγμάτευση

31 Δεκ (Reuters) - Oι πολιτικοί της Ευρωζώνης δεν είναι υποχρεωμένοι να σώσουν την Ελλάδα, καθώς η χώρα δεν έχει πλέον συστημική σημασία για την ζώνη των χωρών του ευρώ, φέρεται να δηλώνει ένα ανώτερο στέλεχος του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ.


Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Rheinische που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Michael Fuchs είπε επίσης ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα μπορούσαν πλέον να «εκβιάσουν» τους εταίρους  τους στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

"Αν ο Αλέξης Τσίπρας του Ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να ανακόψει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τις πιστώσεις για την Ελλάδα", είπε.

"Οι εποχές όπου θα έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα τελείωσαν. Δεν υπάρχει δυνατότητα για πολιτικό εκβιασμό πια. Η Ελλάδα πλέον δεν έχει συστημική σημασία για το ευρώ."

Οι παρατηρήσεις αυτές είναι η σαφέστερη προειδοποίηση στους Έλληνες ψηφοφόρους από ένα ανώτερο Γερμανό πολιτικό για το ότι η Αθήνα θα μπορούσε να χάσει την υποστήριξη, αν αδιαφορήσει για  τους όρουςτου πακέτου διάσωσης των 240 δισεκατομμύριων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, μετά τις πρώτες εκλογές του επόμενου έτους.

Ο Fuchs, που είναι αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, έχει συχνά εκφράσει την  απογοήτευση, που αισθάνθηκαν πολλοί πολιτικοί και το γερμανικό κοινό, σχετικά με το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και των καθυστερήσεων από τους πολιτικούς στην σωσμένη δύο φορές  Ελλάδα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδυθεί ως το ισχυρότερο κόμμα στις εκλογές της  25ης Ιανουαρίου, αν και το προβάδισμα του έχει μειωθεί. Το κόμμα θέλει να ακυρώσει τη λιτότητα και ένα μεγάλο κομμάτι του εθνικού χρέους, αλλά λέει ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Ο επικεφαλής του οικονομικού ερευνητικού ινστιτούτου Ifo της Γερμανίας, κος Hans-Werner Sinn, εν τω μεταξύ, αποκάλυψε ότι  μία έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ είναι μια επιλογή.

"Περαιτέρω περικοπές χρέους θα χρειαστούν ξανά και ξανά, εκτός εάν η χώρα απελευθερωθεί από τη ζώνη του ευρώ και αφεθεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της με μία υποτίμηση," είπε στην  γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε την Ελλάδα να μην εκτραπεί από την πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι κάθε νέα κυβέρνηση στην Αθήνα θα δεσμεύεται από τις υποσχέσεις που δόθηκαν από την τωρινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευμα του Michael Nienaber, Επιμέλεια Αλεξάνδρα Hudson και Catherine Evans 


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το άρθρο αυτό ,που παρουσιάζεται σε παρόμοια μορφή και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα, έχει σαν σκοπό να συμβουλεύσει τους 'Ελληνες ψηφοφόρους για τις προθέσεις των πολιτικών της ζώνης του ευρώ.
(Παρόμοιο άρθρο ΠΗΓΗ http://rt.com/news/219163-greece-germany-austerity-bailout/

'Οταν ένα άρθρο επαναλαμβάνεται με παρόμοια μορφή σε διάφορα μέσα μπορεί να εμπίπτει και στην έννοια της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, όπως πχ η προπαγάνδα.

Ο ι συμβουλές αυτές επιστρέφονται στους αποστολείς τους από τον Ελληνικό λαό, ως απαράδεκτη παρέμβαση στην πολιτική ζωή μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Ευρωπαικής χώρας.

"Σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιός το λέει", ισχυρίζεται μία αρχή της επιστήμης της Επικοινωνίας.

Θα συμπλήρωνα επίσης ότι έχει σημασία και το πώς το λέει.
Ο κος Fuchs έκανε τις δηλώσεις του σε μία φημισμένη για τον τίτλο της επαρχιακή εφημερίδα της Γερμανίας.
Γιατί φημισμένη? Yπήρξε εκδότης της ο ίδιος ο Καρλ Μάρξ...

Δηλαδή ο δεξιός αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας κος Fuchs έδωσε συνέντευξη σε μία αριστερή εφημερίδα της Γερμανίας, επειδή πιστεύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ?

Aλήθεια ο κος Fuchs  μίλαγε ως ειδικός για την οικονομία ή ως δεξιός πολιτικός?
Aπό την έρευνα μου στο βιογραφικό του βρήκα ότι ο καθ' όλα σεβαστός κος Fuchs πήρε το 1976 doctorat  στην Βιοχημεία και δούλεψε για καιρό ως φαρμακοποιός...

Με τις "ειδικές γνώσεις " του στην βιοχημεία, σαφώς και δεν είναι καταρτισμένος επιστημονικά για να μιλήσει για οικονομικά θέματα.

Ο κος αυτός μίλησε για "εκβιασμούς"...
Ας του θυμήσουμε ότι το πακέτο των 240 δισ ευρώ δεν δόθηκε όλο μέχρι σήμερα.
Εκβιασμοί δεν γίνονται ποτέ από τον ασθενέστερο προς τον ισχυρότερο.
Η Ελλάδα δεν πήρε ποτέ ολόκληρο το πακέτο και αυτό έγινε μόνο, γιατί την εκβίαζαν συνεχώς να πάρει πρώτα αυτή όλα τα "ενδεικνυόμενα" κατ' αυτούς μέτρα.

Και αυτό γινόταν συνεχώς παρά το ότι τα αποτελέσματα των μέτρων κραύγαζαν ότι ήταν προς την λάθος κατεύθυνση: Το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 175% αντι να μειωθεί και η ανεργία αυξήθηκε και παραμένει στο 27%.
Μιλάμε για σωτηρία περιωπής με "επιστημονική" μεθοδολογία καταστροφής...
Αλλά αυτό δεν είναι τυχαίο: H κα Μέρκελ που βρίσκεται πίσω από την "θεωρία' της πολιτικής λιτότητας και αυτή στερείται οικονομικών γνώσεων , καθώς κατέχει doctorat στην φυσική Χημεία...

Τώρα που μάθατε λοιπόν ποιός τα λέει και πώς τα λέει, είναι καιρός να μάθετε γιατί τα λένε.
Σαφώς γνωρίζουν ότι ο Ελληνικός λαός από την μέχρι σήμερα εμπειρία του με το "πρόγραμμα" δεν κέρδισε απολύτως τίποτα.

Το χρέος υπήρχε και πριν, μεγάλωσε λόγω του προγράμματος και άλλο και το μόνο που έγινε ήταν ότι άλλαξε κάτοχο.

Από τις Ευρωπαικές τράπεζες και τους ιδιώτες πέρασε στην κατοχή του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, στους Ευρωπαίους φορολογουμένους  και στις Ελληνικές τράπεζες.

Για την ώρα οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει χρήματα, αλλά εγγυήσεις.
Η ΕΚΤ επιδιώκει να αναγκάσει τις Ελληνικές τράπεζες να αντικαταστήσουν τα ενέχυρα τους με νέα ομόλογα, όχι όμως του Ελληνικού κράτους.

Το ΔΝΤ παρακρατά τμήματα του πακέτου, ενώ ήδη θα πρέπει να αρχίσουμε να το ξεπληρώνουμε για τα πρώτα ποσά, που πήραμε.

To Eλληνικό εκλογικό σώμα μπορεί να γίνει απρόβλεπτο και να προκύψει μία πραγματική αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Η απειλή απ' αυτούς είναι ότι θα πάψουν την στήριξη τους προς την Ελλάδα.
Αυτό όμως ήδη έχει γίνει: Σταμάτησαν πριν μας δώσουν όλο το πακέτο των 240 δισ ευρώ και μας εκβιάζουν ασύστολα.

'Ολα τα μέτρα που "υποσχέθηκε" η κυβέρνηση του κου Σαμαρά έχουν νομικό πρόβλημα.
Είναι τα περισσότερα αντισυνταγματικά, δεν πέρασαν ποτέ με πλειοψηφία 180 βουλευτών από την Ελληνική Βουλή, ενώ περιορίζουν την Ελληνική κυριαρχία και συγχρόνως είναι αντιδημοφιλή και αναποτελεσματικά, κρίνοντας από την αύξηση του χρέους και της ανεργίας.

Και δεν μίλησα καθόλου για μέτρα που πέρασαν με την μορφή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και δεν θα προλάβουν να κυρωθούν από την Ελληνική Βουλή, που ήδη έκλεισε...
Μία καινούργια κυβέρνηση που θέλει να διαπραγματευθεί, μπορεί νομικά και κυρίαρχα ως ανεξάρτητη δημοκρατική κυβέρνηση  να τα ακυρώσει στο σύνολο τους ή στο μέρος τους τουλάχιστον , που κρίνεται αναποτελεσματικό.

Η Ελλάδα είναι αλήθεια ότι μπορεί να χρειασθεί και άλλες πιστώσεις για την πραγματική σωτηρία της.
Οι πιστώσεις όμως μπορούν να δημιουργηθούν τεχνικά και με άλλους τρόπους και όχι μόνο με την φορολογία και τον υπέρμετρο δανεισμό.

Στην οικονομική επιστήμη υπάρχουν δύο συγγενείς έννοιες, που οι άσχετοι πολιτικοί τείνουν να μπερδεύουν.

Το πρόβλημα της ρευστότητας, όπου οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπέρβαίνουν τα διαθέσιμα για την πληρωμή τους κεφάλαια, λύνεται με αναδιάρθρωση της χρονικής λήξεως των υποχρεώσεων και απαιτεί μόνο χρόνο και καλή διάθεση, δηλαδή διαπραγματεύσεις.

Το πρόβλημα της υπερχρέωσης (insolvency),δηλαδή όταν όλα τα χρέη  υπερβαίνουν στην  παρούσα αξία τους τα περιουσιακά στοιχεία και τα μελλοντικά εισοδήματα, δεν λύνεται με δανειακά πακέτα "βοηθείας" ή υποτιμήσεις, αλλά μόνο με την χρεοκοπία ή την διαγραφή χρεών.
Αν οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να λύσουν προβλήματα ρευστότητας με μεθόδους επίλυσης προβλημάτων υπερχρέωσης δεν πρόκειται να πετύχουν απολύτως τίποτα.
Το ίδιο ισχύει βέβαια και ανάποδα και αυτό πρέπει να το προσέξει ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιμνημονιακοί του σύμμαχοι.

Η λύση της εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τεχνικής φύσης στην ζώνη του ευρώ.

Οι πονηροί οικονομολόγοι τύπου "Hans-Werner Sinn" μπορούν να φαντασθούν μόνο  την αντικατάσταση του ευρώ από  ένα ασθενέστερο νόμισμα σε ισοτιμία.

Αν όμως το καινούργιο νόμισμα είναι ισχυρότερο δεν θα οδηγηθούμε σε περιορισμό του χρέους, καθώς οι εισαγωγές μας θα γίνουν πανάκριβες και θα μειωθούν?
Oι εξαγωγές μας δεν θα έχουν όμως πρόβλημα, γιατί θα συνεχίσουν να γίνονται σε ευρώ και θα εξυπηρετούν χρέος σε ευρώ.

Μιλάω βέβαια για την λύση διπλού νομίσματος με το εγχώριο να είναι ισχυρότερο λόγω μειωμένης φορολογίας στις συναλλαγές με χρήση του.

Διαβάσατε ποτέ τίποτα σχετικό από κάποιο Γερμανό δόκτωρα?
Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να έχει ενδοιασμούς στην πραγματική διαπραγμάτευση του αληθινού προβλήματος, που είναι μόνο πρόβλημα προσωρινής ρευστότητας και ακατάλληλων λύσεων.
Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει την ωριμότητα να ξεφύγει από την λογική των ανίκανων πολιτικών του χθες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Χρειαζόμαστε αλλαγή προσώπων και πρέπει να αναζητήσουμε τους άξιους , τους ηθικούς και τους επιστημονικά καταρτισμένους....
'Οσο για τους Γερμανούς, που μας συμβουλεύουν, θα πρέπει να τους θυμίσουμε κάτι:
Oποιοδήποτε σοβαρό σχέδιο έχει και μία φάση πραγματικών δοκιμών.
Αν μας ωθήσουν με ενέργειες τους στην έξοδο από το ευρώ και το πείραμα πετύχει, πώς θα πείσουν Γάλλους και Ιταλούς να μην το επαναλάβουν?

Aν το πείραμα γίνει για την Ελλάδα δεν θα αυξηθεί το ποσοστό των Ευρωσκεπτικιστών και στη Γερμανία?
'Ηδη έχουν ξεπεράσει το 5% και αυξάνονται σε βάρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της κας Μέρκελ...
Η τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ δεν θα είναι μόνο πλήγμα για την ίδια, αλλά και πραγματικός πολιτικός και οικονομικός συστημικός κίνδυνος για όλη την Ευρώπη.
Aν νομίζουν ότι πρέπει να εμποδίσουν τον κο Τσίπρα να πάρει την εξουσία στην Ελλάδα, θα πρέπει να προσέξουν με ποιό τρόπο επιχειρούν να το κάνουν.

Στην Γερμανία το κόμμα του χαρισματικού κου Berndt Lucke του Γερμανικού κόμματος Ευρωσκεπτικιστών Alternative For Germany εξέλεξε στις ευρωεκλογές του 2014 επτά ευρωβουλευτές από τους 96 της Γερμανίας ,δηλαδή έχει εκλογικό ποσοστό ήδη 7,2%.

Το κόμμα αυτό ζητάει την έξοδο και της Γερμανίας από το ευρώ και ιδρύθηκε μόλις το 2013.
Το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε το 2004 και είχε πάρει μόλις 3,3% στις τότε εκλογές.
Η Γερμανία σήμερα κυβερνάται από μία συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών, κάτι δηλαδή σαν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οδεύει συντομότερα από μας στη μελλοντική έξοδο από την ευρώ, αν κάνουμε τις αναγκαίες διαχρονικές συγκρίσεις ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και Alternative For Germany...
Δεν είδαμε όμως κανένα άρθρο στην διεθνή επικαιρότητα για τον κο  Berndt Lucke ως σήμερα ως απειλή για την χώρα του...

Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί είναι Γερμανός και μεγαλύτερος σε ηλικία κατά 12 χρόνια από τον κο Τσίπρα? 

Κατά περίεργη σύμπτωση όμως και η εμφάνιση των κομμάτων τους χρονικά διαφέρουν μόλις 9 χρόνια...



O "ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ' ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, 41 ΕΤΩΝ , ΕΛΛΗΝΑΣ 
O "ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ' ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, 41 ΕΤΩΝ , ΕΛΛΗΝΑΣ
Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΟΣ BERNDT LUCKE, ETΩΝ 53, ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 
Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΟΣ BERNDT LUCKE, ETΩΝ 53, ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail