Πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για το debate ο Σαμαράς: Πως να κάνουμε διάλογο με υβριστές;

Πολύ σύντομα φαίνεται πως λύνεται η απορία αρκετών για το αν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πάει σε debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σαμαράς σχολιάζοντας σχετικά στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Πώς να κάνουμε διάλογο με υβριστές; Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Εμείς κυβερνήσαμε συναινετικά και τα πρώτα χρόνια ήταν και η ΔΗΜΑΡ μέσα, αυτοί ούτε με τις συνιστώσες τους δε μπορούν να τα βρουν. Πως να κάνεις διάλογο με αυτούς που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανένα, δε σέβονται κανένα»

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός πετυχαίνει πρώτον να χαμηλώσει δραστικά τον πήχυ των προσδοκιών για μια τηλεοπτική αντιπαράθεση και δεύτερον, χρησιμοποιώντας ακραίο λόγο και χαρακτηρισμούς, δημιούργει τεχνητά ένα ακόμη μεγαλύτερο χάσμα ασυνεννοησίας με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που λέει πως όταν κανείς αισθάνεται δυνατός, ειλικρινής και σίγουρος για αυτά που λέει, επιδιώκει να εκθέσει και να αποτελειώσει τον αντίπαλο.

Της στρατηγικής αλλά και φυγόμαχος συνάμα ο πρωθυπουργός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail