Ευθύνες στην Ελλάδα και την ΑΝΕΚ επιρρίπτει ο πλοίαρχος του Norman Atlantic

Στρατής Μαζίδης

Ευθείες αιχμές σε βάρος των ελληνικών εμπλεκομένων μερών στην εξέλιξη των γεγονότων άφησε ο ιταλός πλοίαρχος του NORMAN ATLANTIC, Αρτζίλιο Τζακομάτζι όπως αναφέρει η Corriere Della Sera.

Ο Τζακομάτζι κατέθεσε πως οι ελληνικές αρχές δεν απήντησαν στις εκκλήσεις του πλοίου για βοήθεια.

Όσον αφορά τη χρονοναυλώτρια εταιρεία, ANEK Lines, ρίχνει και εκεί τα βέλη του λέγοντας πως  επέτρεψε να επιβιβαστούν στο πλοίο περισσότεροι επιβάτες και οχήματα από όσα επιτρέπει ο κανονισμός.

Ωστόσο αυτό δε μας λέει ο πλοίαρχος του μοιραίου πλοίου είναι γιατί ο ίδιος δέχθηκε κάτι τέτοιο. Ο καπετάνιος είναι ο απόλυτος άρχοντας στο πλοίο και τίποτε δεν μπορεί να γίνει δίχως δική του εντολή. Ο Τζακομάτζι λοιπόν όφειλε, αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του, να προασπίσει την ασφάλεια του πλοίου και των επιβατών, πράγμα που τελικά δεν έκανε.



Ο καπετάνιος προσπάθησε να περάσει την εικόνα της διττής ευθύνης, «ναυτική» και «εμπορική».

Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα του SVDR όπως έχουμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή, θα μας διαφωτίσει σε πολλές απορίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail