Σε ΠΑΓΙΔΑ εξελίσσεται η αντι-ισλαμική PEGIDA για τη Μέρκελ

Του Στρατή Μαζίδη

Σε θανάσιμη πολιτική παγίδα εξελίσσεται το νεοφανές αντι-ισλαμικό κίνημα της PEGIDA για την καγκελάριο Μέρκελ στη Γερμανία.

Η Μέρκελ καταδίκασε τις αντι-ισλαμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες γερμανικές πόλεις τους τελευταίους μήνες λέγοντας πως οι επικεφαλείς του κινήματος είναι επιφυλακτικοί, ψυχροί και το μίσος φωλιάζει στις καρδιές τους καλώντας το λαό να μην τους ακολουθεί.

Ωστόσο η «καλόκαρδη και γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους» Μέρκελ δε φαίνεται να πείθει καθώς σύμφωνα με τελευταία έρευνα ένας στους οκτώ γερμανούς θα έδινε το παρόν σε μια αντι-ισλαμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επίσης η γερμανίδα καγκελάριος κατηγορεί την PEGIDA ότι έχει υποκλέψει και το σύνθημα του 1989 κατά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου “Wir sind das Volk” (“εμείς είμαστε ο λαός”) για τους σκοπούς της.

Σε κάθε περίπτωση η PEGIDA μέσα σε δύο μήνες είδε μια τρομακτική πολλαπλασιαστική δύναμη στις συγκεντρώσεις της. Από τις μερικές εκατοντάδες του Οκτωβρίου έφτασε στις 17.000 διαδηλωτών πριν λίγες ημέρες στη Δρέσδη.

Ενώ η αντίστοιχη σελίδα στο facebook έχει φτάσει τα περίπου 100.000 μέλη με τους υποστηρικτές της να ζητούν αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, υποχρεωτική τους ενσωμάτωση και απέλαση όσων εγκληματικών στοιχείων αναζητούν άσυλο.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι πως το 29% των ερωτηθέντων απήντησε ότι οι αντι-ισλαμικές διαδηλώσεις είναι δικαιολογημένες δεδομένης της επιρροής του μουσουλμανικού στοιχείου στη ζωή της Γερμανίας.

Εκτός όμως από την PEGIDA υπάρχει και μια ακόμη ωρολογιακή βόμβα που απειλεί τη γερμανική κυβέρνηση με σχετικά ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα οι άνεργοι γονείς ανήλικων τέκνων λαμβάνουν παχυλά επιδόματα από το κράτος σε τέτοιο βαθμό που δε χρειάζονται να εργάζονται, ειδικά αν είναι πολύτεκνοι. Μάλιστα φιλοξενούνται και παραδείγματα όπου ένας μέσος γερμανός εργάζεται επί 8ωρο για € 800,00 και ένας τούρκος που προσποιείται τον άρρωστο για να ζει με τα επιδόματα των τέκνων κι αποφεύγει να εργαστεί, με αρκετές χιλιάδες. Οι μέσοι γερμανοί αρχίζουν πλέον να κάνουν τις ανάλογες συγκρίσεις.

Κατά τα λοιπά η Μέρκελ προβληματίζεται για το πως θα πει στο μέσο γερμανό να κουρευτεί το ελληνικό μη - βιώσιμο χρέος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail