Διωγμός δίχως τελειωμό. Τίναξαν στον αέρα 10 σπίτια χριστιανών οι τζιχαντιστές

το μοναστήρι της Μαρ Μπενάμ
Στρατής Μαζίδης

Δεν έχει τέλος ο διωγμός των χριστιανών του βορείου Ιράκ. Τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIL ανατίναξαν 10 σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς κατοίκους στη βόρεια επαρχία της Νινευή, καθώς συνεχίζουν να σπέρνουν τον όλεθρο σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι την Τρίτη οι εξτρεμιστές επιδόθηκαν σε ληστείες στα σπίτια χριστιανών στην Qada Talkif, που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα (15 μίλια) βορειοανατολικά της Μοσούλης, πριν τα ανατινάξουν».

Η μονή του Αγίου Γεωργίου

Η εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης καταστροφής του εικονιζόμενου ιστορικού μοναστηριού των Χαλδαίων του Αγίου Γεωργίου από 10ο αιώνα βόρεια της Μοσούλης.

Το μοναστήρι, που ιδρύθηκε από την ασσυριακή Εκκλησία της Ανατολής, είχε μετατραπεί σε σχολή από τους Καθολική Εκκλησία των Χαλδαίων το 1846.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι τακφιριστές ανατίναξαν μέρη του αρχαίου μοναστηριού της Μαρ Μπέναμ κοντά στην κυρίως χριστιανική πόλη Qaraqosh, που βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης.

ναός της Παρθένου Μαρίας

Επίσης στις 19 Φεβρουαρίου, τα στοιχεία της τρομοκρατικής ομάδας της ISIL πυρπόλυσαν το ναό της Παρθένου Μαρίας βόρεια της Μοσούλης με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Τέλος θυμίζουμε την απαγωγή 220 Ασσύριων χριστιανών από τη Χάσακα της Συρίας, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη βρει μαρτυρικό θάνατο στα τέλη του περασμένου μήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail