Ή το σκύλο θα έχουμε χορτάτο ή την πίτα ολόκληρη. Και τα δύο δε γίνεται

Του Χρήστου Βαγενά

Απορώ και εξίσταμαι πως ο κόσμος, μετά από τόσα ψέματα και κωλοτούμπες συνεχίζει να χάφτει το ίδιο παραμύθι.

Καταλαβαίνω ότι τα λεγόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα υπερχρεωμένα κανάλια της τηλεόρασης με τα απίστευτα χρέη στο ΙΚΑ και τα ληξιπρόθεσμα δάνεια πρέπει να μας καταπαραμυθιάζουν για να επιζήσουν. Έχουν ανάγκη την ανοχή των εκάστοτε κυβερνώντων, και κάνουν ότι μπορούν να μας αποκοιμίζουν για να διευκολύνουν την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα να μην πιέζονται για τα καθυστερημένα τους χρέη και οφειλές.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, πως ο απλός πολίτης έχει χάψει την γελοία προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απίστευτο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος πραγματικά πιστεύει ότι κάτι σοβαρό επιτυγχάνεται με τα μπρός-πίσω στο εξωτερικό, στα συνέδρια και τα συνδαιτημονικά τραπέζια Ευρωπαίων εταίρων.

Η παρούσα κυβέρνηση έχει από τότε που εκλέχτηκε, που δίνει κουτουλιές στα στραβά στον Βερολινικό τοίχο των δανειστών, χειρότερα κι από ταύρο σε ταυρομαχία, και κοροϊδεύει και τον ίδιο της τον εαυτό, πιστεύοντας ότι έτσι διαπραγματεύεται.

Αν ο σκοπός είναι να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία, τότε η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι αυτοκτονική. Κοπανάνε με ηλίθια επιμονή το κεφάλι τους σε έναν τοίχο, που δεν γκρεμίζεται με κεφαλιές.

Αυτό που πρέπει να γίνει, δεν θα το κάνουν ποτέ. Και καλό θα είναι να σταματήσουν το τωρινό τους μάταιο και χαμένο παιχνίδι, και να πάνε σε άλλη προσέγγιση.

Η όλη ιστορία με τις μεταρρυθμίσεις λύνεται με το να φύγουν οι μισοί υπάλληλοι του δημοσίου κατεπειγόντως (Όχι να πάνε σε σύνταξη. Να φύγουν, να απολυθούν δηλαδή, χωρίς εφάπαξ και τέτοια, όπως «έφυγαν» τόσες εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους και τα μαγαζιά τους στον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια) και να απελευθερωθούν τα προστατευμένα επαγγέλματα. Αυτά τα δύο, αποκλείεται να τα κάνει μια αριστερή κυβέρνηση. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΑΠΛΑ ΠΑΝΕ ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ/ΦΑΡΣΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ (αλλά φυσικά, στο τέλος, με το βέβαιο αζημίωτο για τους ίδιους).

Από την άλλη μεριά, περιμένει όλη η Ελλάδα να «πιάσουν» οι «Συριζανελαίοι» τους εφοπλιστές και τους διάφορους πλούσιους Έλληνες με διάφορα απαρχαιωμένα κόλπα, όπως ειδικά νομοσχέδια, «πόθεν έσχεις» κτλ., να τους κάνουν χρηματική αφαίμαξη, και να γεμίσουν έτσι τα κρατικά ταμεία. Κούνια που μας κούναγε.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. Μπορεί να τους πιάσουν και να τους φυλακίσουν, αλλά στα ταμεία δεν θα μπει δεκάρα τσακιστή από τα λεφτά τους. Εδώ κοτζάμ Πούτιν αναγκάστηκε να διώξει τους Ρώσους ολιγάρχες ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ. Νομίζετε ότι η παρούσα δική μας κυβέρνηση θα τα καταφέρει καλύτερα με τους δικούς μας;

Αν οι κυβερνώντες είχαν πραγματικά τα κότσια θα είχαν ήδη απαγγείλει κατηγορίες απιστίας στο Σαμαρά για τα ψέματα πριν την εκλογή του (αλλά, πως; Αφού κι αυτοί τώρα κάνουν το ίδιο), θα είχαν συλλάβει τον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ, θα είχαν περάσει ειδικό νόμο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (γιατί όχι; Πιο μάγκες ήταν οι προηγούμενοι;) που θα καταργούσε την παραγραφή αδικημάτων για πολιτικά πρόσωπα, και που θα ίσχυε αναδρομικά αρκετά, για να πάει πολύς κόσμος στη φυλακή, και να καθαρίσει το τοπίο από πολλούς γνωστούς νόμιμους κλέφτες. Θα είχαν επίσης φυλακίσει πολλούς γνωστούς πολιτικάντηδες/απατεώνες, σφηνώνοντας τη λέξη «έγκλημα» κάπου στις κατηγορίες εναντίον τους, χρησιμοποιώντας δηλαδή την μέθοδο που «εκδημοκρατικοποίησαν» οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για να φυλακίσουν τους Χρυσαυγίτες.

Αλλά, τίποτα από αυτά δεν θα κάνουν. Όπως τίποτα από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους δεν θα τηρήσουν. Και την φορολογία θα την αυξήσουν επάνω στις ίδιες πλάτες.

Αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη θα είναι όσοι έκαναν καλό κουμάντο στα οικονομικά τους, όσοι δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα από την τρελή φορολογία των τελευταίων έξι ετών. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Κι αν δεν έχουν μετρητά, θα δημεύσει τις περιουσίες τους. Γιατί να έχουν κάποιοι λίγοι, κάτι παραπάνω από τους πολλούς; Προτιμότερο να πάμε σε τσαντίρια όλοι (όχι η πολιτική ηγεσία φυσικά. Όχι οι θεοί του Ολύμπου). Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχει απομείνει για να βρεθούν λεφτά τώρα στην Ελλάδα. Και η κυβέρνηση θα κερδίσει επιπροσθέτως και σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων από το μπλοκ χαιρεκακίας και φθόνου.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. Σε τρεις μήνες, όταν δηλαδή η προθεσμία θα έχει λήξει, και θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για καινούριο μνημόνιο κτλ. (φτου κι απ’την αρχή δηλαδή), η χώρα θα είναι στο καναβάτσο και σε πλήρες οικονομικό κώμα. Ότι θέλουν θα μας φορτώσουν τότε, και δεν θα έχουμε τη δύναμη να ψελλίσουμε ούτε την παραμικρή διαμαρτυρία.

Αν επιλέξουν, θα μας βγάλουν και από το ευρώ (εκείνοι θα το κάνουν, όχι εμείς) μεθοδικά, ελεγχόμενα και προσεκτικά, και θα μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε με το μαλακό, νομικά και ομαλά. Με το γάντι δηλαδή.

Είναι η φρίκη του θανάτου με αργό δηλητήριο, τετ-α-τετ με το δήμιό που σου το χορήγησε να σε κοιτάζει ατάραχος, περιμένοντας να ξεψυχήσεις για να σε κατασπαράξει.

Αν έχουμε μυαλό, θα κράξουμε τους τωρινούς αμέσως τώρα, να σταματήσουν να σπαταλάνε χρόνο με κούφια τερτίπια και άσκοπα κουνήματα και μπαρούφες στο εξωτερικό, και θα απαιτήσουμε μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης και εθνικής ενότητας με όλα τα κόμματα, που θα κάνει στάση πληρωμών στο χρέος, θα ετοιμάσει τις ένοπλες δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο, και θα πάει τη χώρα σε δικό της νόμισμα, με προσοχή, και χωρίς ιδιώτες να κάνουν κουμάντο στην «δημιουργία» του χρήματος.

Από την παρούσα κυβέρνηση η προαγγελθείσα σωτηρία δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί. Δεν λέω, καλά είναι τα παιδιά, και προσπαθούν. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να είναι και ο σκύλος χορτάτος, και η πίτα ολόκληρη. Αν επιμένεις ότι και τα δύο ισχύουν, λες ψέματα για το ένα. Δεν μπορείς να είσαι αριστερός και να λειτουργείς καπιταλιστικά. Αν προσπαθείς να το καταφέρεις να ισχύουν και τα δύο, είσαι, ή αφελής, ή απατεώνας. Ένα από τα δύο, πάντα θα είναι ψέμα. Ή δεν είσαι αριστερός (και κάνεις πως είσαι), ή δεν λειτουργείς καπιταλιστικά (απλά προσποιείσαι).

Λέτε να είναι τόσο βλάκες οι δανειστές μας, αυτοί που μας έχουν δέσει κυριολεκτικά χειροπόδαρα με Αγγλικό δίκαιο κτλ. τόσο έντεχνα, που να μην καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μην κάνει ούτε μία «καπιταλιστική» μεταρρύθμιση;

Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ξε-αριστεριστεί και κάνει όσα του ζητάνε οι δανειστές, είτε παραμείνει αριστερός και αρνηθεί να επιβάλλει κι άλλες αντιλαϊκές επιβαρύνσεις (πράγμα που θα εξοργίσει τους δανειστές), εμείς οι υπόλοιποι έχουμε να φάμε ακόμα πολλά, οδυνηρά και ηχηρά χαστούκια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail