Ψυχολογικά παιχνίδια στη μάχη του Ιντλέμπ. Οι ισλαμιστές προβάλλουν διαρκώς εικόνες σύριων αιχμαλώτων

σύριοι στρατιώτες αιχμάλωτοι από τους ισλαμιστές.Εικόνες που έρχονται πριν από λίγο από site της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης
Oι ισλαμιστές αντάρτες ενός συνασπισμού που αποτελείται από το συραικό παρακλάδι της el-Qaëda, το Jabhat al-Nosra και άλλες ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της πόλης του Idleb στην ΒΔ Συρία που ελέγχει ο συριακός στρατός ανέφερε σήμερα Τρίτη μη κυβερνητική οργάνωση και μαχητές.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε πολλές κατευθύνσεις » επιβεβαίωσε το  (OSDH), κάνοντας λόγο για σφοδρές συγκρούσεις. Τουλάχιστον 2 επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκαν κατά σημείων ελέγχου του συριακού στρατού στις παρυφές της πόλης. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν από τον συνασπισμό «Ο στρατός της εκστρατείας» για να βοηθήσουν στην προώθηση των ισλαμιστών.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μιλάει για μάχες στα περίχωρα της πόλης όπου σκοτώθηκαν πολλοί αντικυβερνητικοί αντάρτες.

10641109_942168159167092_6451166178593389247_n
Αντιπολιτευτικά site δείχνουν εικόνες από την ομηρία σύριων στρατιωτών υπό το λάβαρο των ισλαμιστών στην περιφέρεια του Ιντλέμπ.

Ο νέος αυτός συνασπισμός «Ο στρατός της εκστρατείας» κάλεσε με ανακοινωθέν τους κατοίκους του Idleb να παραμείνουν σπίτια τους και ανακοίνωσε την επίθεση κατά της πόλης. Κάλεσε τους σουνίτες στρατιώτες που πολεμοιύν στις τάξεις του συριακού στρατού να αυτομολήσουν και να ενταχθούν στις δικές τους γραμμές υποχόμενοι αμνηστεία.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στην κρατική τηελεόραση ότι οι «μονάδες τους στρατού μπλόκαραν τις τρομοκρατικές ομάδες που αποπειράθηκαν να εισχωρήσουν στην πόλη του».

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Idleb διαφεύγει από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων αλλά η πόλη είναι στα χέρια του συριακού στρατού. (AFP24/03/2015)

dimpenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail