Οι ΤΡΕΙΣ μεταρρυθμίσεις των πρώτων πενήντα ημερών

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ιανουάριος έγινε Γενάρης, ο Φεβρουάριος Φλεβάρης και η τρόικα θεσμοί. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις των πρώτων πενήντα ημερών. Δυστυχώς όμως δεν έχουν καμία αξία. Την ίδια ώρα χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Πολύτιμος χρόνος για την Ελλάδα ώστε να ανασυγκροτηθεί, όχι απαραίτητα για την Ευρωζώνη και μέσα σε αυτή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές ώστε να υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση.

Όλοι κρίναμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται πλέον έτοιμος και διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο.

Εάν δε θολώνει τα νερά για να ρίξει τα χαρτιά του την τελευταία στιγμή, τότε μόνο έτοιμος δεν απεδείχθη.

Δεν μπορείς ενώ προκαλείς εκλογές να ζητάς χρόνο για να παρουσιάσεις σχέδιο και να προτείνεις καλωδιωμένους ρουφιάνους να κάνουν αυτό που εσύ αδυνατείς ή να επιβάλλουν τον τρόμο σε αυτό που εσύ (εσύ = η πολιτεία διαχρονικά) δεν ενέπνευσες.

Ποιος ο λόγος να οδηγηθούμε σε εκλογές αν δεν έχουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο; Κι αυτό δεν μπορεί να είναι το περιουσιολόγιο και το «κατάσχω» σα φασίστας κατακτητής ότι δε δηλώσεις ώστε να γλυτώσεις την εφάπαξ φορολόγηση της περιουσίας που έρχεται αν παραμείνουμε στον ευρωμονόδρομο.

Δεν είδα καμία μεταρρύθμιση, καμία στρατηγική συμμαχία με αντίκρισμα, κανένα σχέδιο.

Το μόνο που βλέπω είναι πως ακόμη ισχύει ο ΕΝΦΙΑ και τον Κατρούγκαλο να προσλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους, τα λεφτά των οποίων θα εξοικονομηθούν από όσα πετούσαμε τα προηγούμενα χρόνια για συμβούλους. Και γιατί αυτά τα χρήματα να μην πάνε πχ στα σχολεία; Ή τα νοσοκομεία;

Εν πάση περιπτώσει ο πρωθυπουργός φαίνεται να είναι ειλικρινής. Τον «προδίδουν» τα γελαστά μάτια του. Τον πρόδωσε όμως και ο ρομαντισμός του. Πίστευε ότι οι ευρωπαίοι, αυτοί που συνδημιούργησαν το επαχθές χρέος, πως θα σκούπιζαν τα δάκρυά τους για το ελληνικό δράμα, ότι θα έδειχναν κατανόηση.

Να όπως που δε συμβαίνει αυτό, κι όπως με κλανιές δε βάφονται αυγά, ομοίως και με ευχολόγια δε βγαίνουν οι χώρες από τα αδιέξοδα.

Ο πρωθυπουργός ήθελε να κυβερνήσει αντί να αφήσει το Σαμαρά να φάει όλη τη λέζα. Το προκάλεσε και το πέτυχε. Εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχέδια δεν είχε πάρει μαζί του;



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail