Μίνι θερμό επεισόδιο - Άνοιξαν πυρ οι τούρκοι εναντίον μονάδων του συριακού πυροβολικού

Στρατής Μαζίδης

Μίνι θερμό επεισόδιο στα τουρκοσυριακά σύνορα με την Τούρκια να εξαπολύει επίθεση με πυρά σε μονάδες πυροβολικού της Συρίας τοποθετημένες κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, οι βομβαρδισμοί των θέσεων της Συρίας ήρθαν ως αντίποινα για ένα αδέσποτο συριακό πύραυλο που έπληξε μια περιοχή περίπου 200 μέτρα (ναυπηγεία) δυτικά της τουρκικής στρατιωτικής μονάδας, κοντά στα τουρκικά σύνορα της πόλης του Reyhanli στην επαρχία του Hatay και με απολογισμό τον τραυματισμό πέντε πολιτών ενώ άνοιξε ένας κρατήρας 7 μέτρων.

Ο τουρκικός στρατός ανέφερε ότι ο πύραυλος εξαπολύθηκε από το συριακό στρατό σε βάρος θέσεων ανταρτών κοντά στα σύνορα και πως υπήρξε αντίδραση με βάση τους κανόνες εμπλοκής.

Τουρκικά μέσα στα πλαίσια της αντι-συριακής προπαγάνδας αφήνουν ερωτηματικά κατά πόσο ο πύραυλος της συριακής πλευράς έπληξε κατά λάθος την τουρκική επικράτεια.

Στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων δεν αναφέρεται τίποτε σχετικά με το επεισόδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail