CEO Lufthansa: το αεροπλάνο ήταν σε εξαιρετική τεχνική κατάσταση. Τις απορίες θα λύσει το μαύρο κουτί

Στρατής Μαζίδης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Lufthansa, Carsten Spohr δήλωσε ότι η συντριβή του Airbus της Germanwings στη Γαλλία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κάποιες σύντομες εργασίες επισκευής που πραγματοποιήθηκαν στο μοιραίο αεροσκάφος πριν από την πτήση.

Το αεροπλάνο, με προορισμό το Ντίσελντορφ στη Γερμανία, απογειώθηκε από τη Βαρκελώνη αργά την Τρίτη αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Bild ενώ τοDer Spiegel κάνει λόγο για πρόβλημα με το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους, το οποίο είχε προκαλέσει μια καθυστέρηση μια ημέρα νωρίτερα στο Ντίσελντορφ.

Το Airbus Α320 επιθεωρήθηκε από τεχνική ομάδα της Lufthansa  και αρκετές ώρες αργότερα, έλαβε εξουσιοδότηση να πετάξει.

Ωστόσο ο Carsten Spohr απέκλεισε τυχόν τεχνικά προβλήματα ως αίτια της συντριβής του αεροσκάφους δηλώνοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από το σημείο της πρόσκρουσης:

«Το αεροπλάνο ήταν σε άριστη τεχνική κατάσταση»

Επίσης ο Spohr εξήρε τον επαγγελματισμό του πληρώματος του αεροσκάφους λέγοντας ότι ο κυβερνήτης είχε πάνω από 6.000 ώρες

Ο Heike Birlenbach, αντιπρόεδρος της Lufthansa για την Ευρώπη, νωρίτερα δήλωσε ότι η συντριβή οφείλεται πιθανότατα σε ατύχημα και απέρριψε όλες τις άλλες πιθανές εξηγήσεις ως σπέκουλα.

Σε κάθε περίπτωση η εξέταση του μαύριου κουτιού που έχει βρεθεί, θα απαντήσει στις απορίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail