Πιλότοι σε πανικό: πληρώματα της Germanwings αρνούνται να πετάξουν

Στρατής Μαζίδης

Μετά την συντριβή του Α320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις μερικά πληρώματα του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους έχουν αρνηθεί να πετάξουν επικαλούμενα "προσωπικούς λόγους" όπως μεταδίδει το RT. Ο εκπρόσωπος τύπου της αεροπορικής εταιρείας επιμένει ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την τεχνική κατάσταση των αεροσκαφών της.

Ωστόσο η Germanwings αναγκάστηκε να ακυρώσει αρκετές πτήσεις την Τρίτη, επειδή τα πληρώματα αρνήθηκαν να πετάξουν μόλις πληροφορήθηκαν ότι το αεροπλάνο που συνετρίβη είχε καθηλωθεί την προηγούμενη ημέρα στο έδαφος.

Συγκεκριμένα ματαιώθηκαν οι πτήσεις για Μαδρίτη, Στοκχόλμη και το Λονδίνο όπως αναφέρει το Dpiegel.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ένα αεροπλάνο A321 της Lufthansa, η μεγαλύτερη έκδοση του Α320, αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με ξαφνική απώλεια του ύψους το περασμένο έτος, ενώ πετούσε πάνω από την Ισπανία με 109 επιβάτες.

Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο, το A321 έχασε απρόσμενα ένα ολόκληρο χιλιόμετρο από το ύψος του  πριν οι πιλότοι κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Η Lufthansa, εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας και ιδιοκτήτης της Germanwings, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των ακυρωθέντων πτήσεων και της επισκευής του μοιραίου A320.

Οι πιλότοι και μέλη του πληρώματος, που αρνήθηκαν να πετάξουν το έκαναν επειδή ήταν σε "βαθιά αγωνία" σχετικά με την είδηση της συντριβής και την τύχη των 150 επιβαινόντων δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Lufthansa.

«Κάποιοι έχουν αρνηθεί την υπηρεσία τους για προσωπικούς λόγους, αλλά όχι από την ανησυχία ότι υφίσταται θέμα ασφαλείας» δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των μελών του πληρώματος.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε: πολλά πληρώματα της Germanwings είχαν γνωστά μέλη του πληρώματος που είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που συνετρίβη.Τώρα είναι πιο σημαντικό να εξασφαλιστεί ψυχολογική βοήθεια, αν χρειαστεί. Και να επανέλθουμε σε πλήρη εκτέλεση των πτήσεων το συντομότερο δυνατόν. Αλλά για μένα  αυτό είναι μάλλον δευτερεύον τώρα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail