ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - Την πάντρεψαν 20 φόρες και μετά από κάθε γάμο την υπέβαλαν σε παρθενορραφή!

Στρατής Μαζίδης

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις της Zainab Bangura, ειδικής αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στα πλαίσια συγκρούσεων όσον αφορά τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στις κατεχόμενες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Bangura επισκέφθηκε τη Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο και την Τουρκία από 18 έως 29 Απριλίου για να πάρει συνέντευξη από τα κορίτσια που είχαν γλιτώσει από την αιχμαλωσία και τη σεξουαλική βία των τακφιριστών.

Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, η Bangura περιέγραψε λεπτομερώς τις οδυνηρές περιστάσεις για τις γυναίκες και τα κορίτσια που ζουν σε μια κατάσταση διαρκούς φόβου και κινδύνου.

«Οι γυναίκες και τα κορίτσια βρίσκονται σε κίνδυνο και κάτω από επιθέσεις σε κάθε στιγμή της ζωής τους».

Η Bangura περιέγραψε τη σεξουαλικής βίας ως κεντρικό θέμαστην ιδεολογία της ISIL και ως μια μέθοδο προώθησής της.

Χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή απέναντι σε όσους διαφωνούν ηθικά με τις πρακτικές της, για να διαλύσουν οικογένειες και κοινωνικές δομές αλλά και για την απόσπαση πληροφοριών.

Τα κορίτσια παντρεύονται σε νεαρή ηλικία και να «περνούν» μεταξύ των μαχητών, οι οποίοι  ενθαρρύνονται από την ηγεσία της ομάδας να συμμετέχουν σε τέτοιες πρακτικές, ως μέρος της "Τζιχάντ".

Η τρομοκρατική οργάνωση αξιοποιεί επιπρόσθετα αυτή τη βία για την άντληση κεφαλαίων μέσω της εμπορίας ανθρώπων, της πορνείας και της πληρωμής λύτρων σε απαγωγές.

Σκλαβοπάζαρα

«Τα κορίτσια είναι κυριολεκτικά γυμνά και εξετάζονται σε σκλαβοπάζαρα» δήλωσε η Bangura απ όπου κατηγοριοποιούνται και αποστέλλονται σε διάφορα μέρη αλλά και σε ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών.

Ένα από τα κορίτσια που ερωτήθηκαν είχε παντρευτεί προσωρινά 20 φορές και εξαναγκαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την "επιδιόρθωση" της παρθενιάς της μετά από κάθε γάμο.

Ιστορίες σαν αυτές, τόνισε η Bangura, δείχνουν πώς η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται από την ομάδα συστηματικά ως όπλο πολέμου.

Τέλος αναφέρθηκε και στα παιδιά που γεννήθηκαν μέσα από αυτή την τακτική προειδοποιώντας για  «γενιά των απάτριδων παιδιών», η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στη συνέχεια στην επιδείνωση του εξτρεμισμού στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail