Ανθρώπινη τραγωδία - 8χρονο αγοράκι ταξίδευε λαθραία μέσα σε βαλίτσα για Ισπανία για να βρει τον πατέρα του

Στρατής Μαζίδης

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο 8χρονος Αμπου από την Ακτή Ελεφαντοστού καθώς ταξίδευε στριμωγμένος σε μια βαλίτσα και διέσχισε τα σύνορα από τη Βόρεια Αφρική.

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν τον 8χρονο στη Σέουτα (δίπλα στο Μαρόκο) καθώς σκανάριζαν τις αποσκευές οπότε και είδαν ένα παιδί κουλουριασμένο σε μια βαλίτσα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε:

"Όταν βάλαμε τη βαλίτσα μέσα στο σαρωτή, ο χειριστής παρατήρησε κάτι περίεργο. Φαινόταν να είναι ένας άνθρωπος μέσα στη βαλίτσα. Όταν την ανοίξαμε, βρήκαμε το μικρό σε άθλια κατάσταση".

Ο μεταφορέας της βαλίτσας, μια 19χρονη Μαροκινή, είχε προκαλέσει υποψίες στην αστυνομία λόγω της νευρικότητας στη συμπεριφορά της, κάτι που ώθησε τις δυνάμεις ασφαλείας να σαρώσουν τη βαλίτσα της. Η κοπέλα συνελήφθη και λίγες ώρες αργότερα κι ο πατέρας του αγοριού που προσπάθησε να περάσει τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η μαροκινή ταχυμεταφορέας πληρώθηκε από τον πατέρα για να μεταφέρει τη βαλίτσα.

Ο πατέρας του αγοριού, που ονομάζεται επίσης Αμπού, ζει στα Κανάρια Νησιά και ήλπιζε πως θα μπορέσει να έχει κοντά του το γιο του.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, το παιδί δε θα έφτανε ζωντανό στον προορισμό του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail