Ούτε Εντιμος, ούτε Συμβιβασμός υπάρχει. Μόνο όσα υποσχεθήκατε. Κάντε τα!

Του Στρατή Μαζίδη

Η δημιουργική ασάφεια του Γιάννη Βαρουφάκη είχε κάτι πάρα πολύ σαφές, τον έντιμο συμβιβασμό. Συμβιβασμός σημαίνει κάνω πίσω, νερώνω το κρασί μου, δέχομαι πράγματα τα οποία εξαρχής δε συζητούσα.

Το θέμα πλέον για την κυβέρνηση είναι το πως θα δικαιολογήσει τη στροφή ή σε ποιον θα ρίξει την ευθύνη. Αν η κατάσταση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, τότε θα συμβεί αυτό που περιγράψαμε σε πρόσφατο κείμενο λέγοντας πως μπορείς από αντι-μνημονιακός να αλλάξεις στρατόπεδο με ένα δημοψήφισμα.

Σκορπάς τον τρόμο μιας πιθανής εξόδου από το ευρώ και οδηγείς το λαό φοβισμένο και άβουλο να σου πει αυτό που έντεχνα μεθόδευσες, το ναι σε όλα.

Όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά και κακώς παίζουν ορισμένοι δημοσιογράφοι σχετικά με το ποια εντολή έδωσε ο λαός στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός έδωσε εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να πράξει αμέσως - διότι για άμεσα μιλούσε - όσα υποσχέθηκε.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με την επαναφορά του ΦΜΑΠ σε συνδυασμό με ικανό αφορολόγητο όριο, το αφορολόγητο στο εισόδημα, το τέλος της λιτότητας, το πέρασμα των μνημονίων στο παρελθόν.

Αυτά έταξε, για αυτά ψηφίστηκε ο κ. Τσίπρας.

Αν δεν μπορεί να τα κάνει υπάρχουν δύο δρόμοι, ο έντιμος και ο άτιμος.

Ο άτιμος λέει να μιλάς για έντιμο συμβιβασμό με όσους έως χθες κατέκρινες και κάνοντας γαργάρα όλα όσα υποσχέθηκες μεταθέτοντάς τα για κάποτε στο μέλλον.

Ο έντιμος επιτάσσει να πεις την αλήθεια στο λαό, να πας σπίτι σου κι ας αναλάβει άλλος τους έντιμους ατιμωτικούς συμβιβασμούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, για φόρους και χαράτσια, ο λαός ξαναψήφιζε το Σαμαρά με το Βενιζέλο.

Εφαρμόστε λοιπόν όσα υποσχεθήκατε ότι θα πράξετε άμεσα γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνθήκες. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail