ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ στην Παλμύρα - Οι τζιχαντιστές πήραν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της αρχαίας πόλης;

Στρατής Μαζίδης

Οι μαχητές της ISIS πήραν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της αρχαίας πόλης της ερήμου της Συρίας, της Παλμύρας μετά από σκληρές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Την πληροφορία δίνει ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση.

«Η ISIS έχει προχωρήσει και πήρε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Βόρειας Παλμύρα. Άγριες συγκρούσεις λαμβάνουν αυτή τη στιγμή»

Ο Ραχμάν αναφέρει το θάνατο 13 τζιχαντιστών δίχως να γνωρίζει στοιχεία για τις απώλειες του συριακού στρατού.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν άνδρα να υψώνει τη μαύρη σημαία της ISIS σε ένα κτίριο στη βόρεια Παλμύρα. Το βίντεο για αρκετούς θεωρείται αυθεντικό.

Οι εξτρεμιστές κατέλαβαν μια μονάδα εξόρυξης φυσικού αερίου βορειοανατολικά της Παλμύρας και τα κοντινά χωριά.

Τα περισσότερα από τα φημισμένα ερείπια της Παλμύρα, όπως δρόμοι με κιονοστοιχίες και περίτεχνα διακοσμημένα τάφοι, βρίσκονται στα νοτιοδυτικά της πόλης.

Η ISIS άρχισε την επίθεσή της στην Παλμύρα την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ο στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή τόσο μέσω χερσαίων επιχειρήσεων όσο και αεροπορικών επιδρομών. Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγω για θάνατο τουλάχιστον 150 τζιχαντιστών και καταστροφή σημαντικού μέρους οχημάτων και όπλων. Οι επιχειρήσεις διεξάγονται τόσο στην περιοχή της Παλμύρα αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια της Χομς.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail