«Ο Πούτιν θα επιτεθεί αν το ΝΑΤΟ δεν είναι ενωμένο»

Στρατής Μαζίδης

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Ben Hodges, προειδοποιεί ότι η αποτυχία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ να κάνουν μια επίδειξη ισχυρών στρατιωτικών τους δυνατοτήτων θα ενθαρρύνει το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναλάβει επιθετικές κινήσεις εναντίον της συμμαχίας.

«Μέχρι στιγμής, είμαστε κολλημένοι μαζί. Και όσο χρόνο πράττουμε και για όσο διάστημα θα αποδεικνύουμε ότι είμαστε ικανοί, τότε δεν πρόκειται να σημειωθεί καμία ρωσική επίθεση» δήλωσε ο Hodges κατά τη διάρκεια τηε διάσκεψης των στρατιωτικών διοικητών ξηράς της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Γερμανία.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποτραπεί μια επίθεση δήλωσε ο Hodges είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συμμάχους τους να επιδείξουν την ισχύ και αποτελεσματικότητά τους μέσω ενός ισχυρού στρατιωτικού "προγράμματος ασκήσεων".

«Αλλά είμαι βέβαιος, ότι αν (ο Πούτιν) ανιχνεύσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανταποκριθουν για να υποστηρίξουν την Πολωνία, ή το Ηνωμένο Βασίλειο τη Λετονία, ή η Πορτογαλία την Εσθονία, τότε νομίζω ότι η δυνατότητα για μια ξαφνική επίθεση κάποιου είδους είναι πολύ πιθανή» σημειώνει ο Hodges.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail