Φοβούνται νέα χτυπήματα. Το Πεντάγωνο αύξησε τα επίπεδα ασφαλείας όλων των στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Το Πεντάγωνο έδωσε εντολή να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα την Παρασκευή λόγω της γενικής ανησυχίας σχετικά με τις απειλές της τρομοκρατίας.

«Αυτό δεν είναι απάντηση σε μια συγκεκριμένη αναγνωρίσιμη απειλή. Δεν υπάρχει γνωστή απειλή για ένα συγκεκριμένο τόπο. Αλλά είναι αυτό είναι μια γενική αύξηση των επιπέδων ασφαλείας μέσα στο όλο απειλητικό περιβάλλον" δήλωσε ο συνταγματάρχης Steve Warren, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η διαταγή ήρθε ως αντίδραση μετά τα τελευταία γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Τέξας.

Ενώ το FBI γνώριζε έναν από τους σκοπευτές του Τέξας, τον Elton Simpson, για σχεδόν μια δεκαετία, ωστόσο δεν τον παρακολουθούσε στενά, διότι «υπάρχουν τόσοι πολλοί σαν κι αυτόν» στη χώρα σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Διευθυντής του FBI James Comey προειδοποίησε την Πέμπτη για την απειλή της Daesh και την επιρροή της στο εσωτερικό των ΗΠΑ λέγοντας:

«Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι Simpsons εκεί έξω»

Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε από το Alpha στο Bravo, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο σε μια κλίμακα 5 βαθμών.

Η τελευταία φορά που η ασφάλεια τέθηκε σε αυτό το επίπεδο ήταν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail