Ιστορικές συμφωνίες - Η Κίνα προχωρά σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Ρωσία


Στρατής Μαζίδης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η κυβέρνηση της Κίνας έχει συμφωνήσει να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στη ρωσική οικονομία.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping στη Μόσχα την Παρασκευή καθώς ο τελευταίος είχε φτάσει στη Μόσχα για τους εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα θα επενδύσει περίπου 6.000.000.000 δολάρια σε μια νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μόσχα και το Καζάν, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας του Ταταρστάν.

Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα θα επενδύσει συνολικά 19,7 δις δολάρια στο έργο και ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Πηγές αναφέρουν ότι Πούτιν και Xi έχουν υπογράψει έναν αριθμό συμφωνιών σχετικά με την ενέργεια, το εμπόριο και ευκαιρίες χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας σχετικά με την κινέζικη οικονομική ζώνη του Δρόμου του Μεταξιού.

Μάλιστα ο Πούτιν τόνισε ότι η πρωτοβουλία Δρόμου του Μεταξιού θα τονώσει το εμπόριο και την ανάπτυξη των υποδομών στην Κεντρική Ασία, καθώς και την ηγετική θέση της Ρωσίας στην  Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.

Επίσης υπεγράφη συμφωνία για τη δημιουργία μιας εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης για την πώληση έως και 100 μεσαίων αποστάσεων επιβατικών Sukhoi Superjet 100 κατά την επόμενη τριετία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η εταιρεία θα προωθήσει την πώληση των επιβατικών αεροπλάνων στις αγορές της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ μόνο αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να αγγίξει και να ξεπεράσει τα $ 3 δις.

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ρωσία και η Κίνα θα αναπτύξει επίσης ένα νέο βαρύ μεταφορικό ελικόπτερο, το οποίο ονομάζεται Advanced Heavy Lift και θα μπορεί να μεταφέρει 38 τόνους φορτίου σε ορεινές περιοχές.

Τέλος Μόσχα και το Πεκίνο εξετάζουν τη δημιουργία ενός ταμείου $ 2 δις για την προώθηση των γεωργικών βιομηχανιών και των δύο χωρών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail