΄Ιδια γεύση η καθεστωτική προπαγάνδα!

Του Νίκου Γεωργαντζά
·
΄Ολα τα καθεστωτικά κινήματα και κόμματα ίδια μπόχα. ΄Ολα για κάποια δήθεν 'δημοκρατία' λαλούν, όμως ούτε ένα κιχ περί πολιτείας.

·
΄Οχι, διότι δεν αναδύθηκε ποτέ η πολιτεία στην κλασική Ελλάδα. Ούτε έγινε ποτέ η πολιτεία η βάσις της πολιτικής, του πολιτισμού και της εννοίας της πολιτειότητος, ήτοι της ιδιότητος του πολίτου μιας πολιτείας εν ελευθερία.
·
Ούτε η δημοκρατία πάτησε γερά επάνω στην σφαιρική δομή λήψεως συλλογικών αποφάσεων της πολιτείας, όπου: όποιος άνθρωπος άρχει άλλων ανθρώπων, ταυτοχρόνως άρχεται από την συλλογικότητά τους. ΄Οχι.
·
΄Ολα τα αριστερο-κεντρο-δεξιά κινήματα και κόμματα, με δογματική κατάνυξη κηρύττουν πως η δημοκρατία δήθεν γεννήθηκε υπό το δεσποτικό καθεστώς της βρετανικής απολυταρχίας, με την αναίμακτη ή ένδοξη επανάσταση του 1688. Αυτά διδάσκουν στα πανεπιστήμια όλα εκείνα τα καθεστωτικά φερέφωνα, που τολμούν να φέρουν τον τίτλο ‘καθηγητής’· ιδού το αποτέλεσμα:
·
http://www.freepen.gr/2015/05/blog-post_128.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail