Να δεις, που κάποτε θα μας πούνε και μ@λάκες

Της Μαρίνας Σολδάτου

Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα, σε μια διάτρητη βάρκα μεσοπέλαγα, ενώ δίπλα μας πλέουν υπερωκειάνεια. Άν καταφέρουμε, να πιάσουμε στεριά, μη φανταστείτε, ότι καθαρίσαμε.

Μας ζητούν, να τρέξουμε γύρω από έναν στύλο και να βγούμε πρώτοι. Αφού ξεμπερδέψουμε από κει, να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό, που τον φυλάει ο δράκος με τα επτά κεφάλια. Άν την σκαπουλάρουμε, πρέπει, να γυρίσουμε πίσω κολυμπώντας.

(και μη φανταστείτε, ότι θα μας περιμαζέψουν τα παραπλέοντα πλοία, γιατί όλοι οι ερωπαίοι φίλοι μας ξέρουν για τζαμπατζήδες).

Γίνονταν μαζικές απολύσεις κι αυτοί μας επαινούσαν, γιατί συμμορφωθήκαμε!

Πραγματοποιούνταν κατασχέσεις σπιτιών κι αυτοί μας έδιναν συγχαρητήρια!

Βλέπαμε ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια και αυτοί πανηγύριζαν!

Ακούγαμε για αυτοκτονίες Ελλήνων κι αυτοί ενθουσιάζονταν για την πρόοδο της χώρας!

Κάθε λίγο εμφανιζόταν ο ξανθοξεπλυμένος κουστουμάτος με το βαλιτσάκι γεμάτο καινούργιες παραγγελιές από τους φίλους - δανειστές, σαν το βαρκάρη του Αχέροντα, για να πάρει κι άλλες ψυχές.

Η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά η κατευθυνόμενη ευρωδάδα της ''Νέας'' Δημοκρατίας και ο μεθυσμένος σοσιαλιστικός ήλιος του ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν χαμηλά και μας έκαψαν. Κι έτσι μπαρουτοκαπνισμένους μας βρήκε ο μπέμπης της Αριστεράς και μας άρχισε στα ξόρκια, για να φύγει το μάτι. Κι ενώ παίζανε τα νταούλια κι οι ζουρνάδες, αυτός το γύρισε στο βαλς με τα θηρία.

Για πρόσεχε μικρούλη, γιατί αυτοί δαγκώνουν άσχημα και δεν έμειναν και πολλά, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του!

Πάρε το χοντρούλη κατά μέρος, πετάξτε στη θάλασσα τα τρωκτικά και χαράξτε καινούρια ρώτα

Άντε μπράβο και γρήγορα γιατί αριστερά είναι το Βατερλώ και δεξιά ο ήλιος!

Γιατί εμείς δεν είμαστε τίποτα κορόιδα. Είμαστε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail