ΒΙΝΤΕΟ από τις πτήσεις των Sukhoi-24 πάνω από το USS Ross

Στρατής Μαζίδης

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κυκλοφόρησε δύο βίντεο από την επαφή» του αντιτορπιλικού USS Ross και της ουκρανικής ναυαρχίδας Hetman Sahaidachny με τα ρωσικά Su-24 αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές όπως αναφέρει το πρακτορείο Σπούτνικ δήλωσαν στο παρελθόν στο RIA Novosti ότι η παρουσία του Ναυτικού των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα δίνει την ευκαιρία στους ρώσους πιλότους να εκπαιδευθούν στη διείσδυση στην αεράμυνα των πλοίων:

«Τα πληρώματα αυτών των πλοίων αναμφίβολα διεξάγουν ασκήσεις στην αποτροπή επιθέσεων από τα αεροπλάνα μας, κάτι που δίνει στους πιλότους μας την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία σε ελιγμούς και τη διεξαγωγή εναέριας αναγνώρισης τόσο στην περιοχή των συστημάτων αεράμυνάς τους όσο και εκτός αυτής».

Το Σάββατο, ρωσική στρατιωτική πηγή στην Κριμαία, δήλωσε ότι μαχητικά Su-24 έσπευσαν να προειδοποιήσουν το αντιτορπιλικό USS Ross καθώς είχε αναφερθεί από τους σταθμούς παρακολούθησης ότι το πλοίο ενεργεί προκλητικά. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αρνήθηκε την αιτίαση και δήλωσε ότι το πλοίο συνέχισε την αποστολή του μετά την επιστροφή των αεροσκαφών στη βάση τους.



Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, ναύτες του USS Ross παρατήρησαν ότι τα Su-24 δεν ήταν οπλισμένα με πυραύλους.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail