ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ - Οι ένοπλες ομάδες της YPG ενώθηκαν έξω από το Tal Abiad - Στη μαμά Τουρκία διαφεύγουν οι τζιχαντιστές

Του Στρατή Μαζίδη

Τελικά ενώθηκαν οι δυνάμεις των κούρδων της YPG από τα καντόνια του Κομπάνι και του Σιζιρέ και προελαύνουν πλέον προς τη μεγάλης στρατηγικής σημασίας πόλη του Tal Abiad.

Στο παρακάτω βίντεο είναι οι πρώτες στιγμές από τη συνάντηση των δύο διαφορετικών ομάδων των κουρδικών δυνάμεων.





Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΒΝΑ αρκετοί τζιχαντιστές διέφυγαν είτε στην Τουρκία με το φωτογραφικό φακό να τους συλλαμβάνει χαμογελαστούς την ώρα της σύλληψής τους από τις τουρκικές αρχές, είτε προς τη Ράκκα μαζί με οικογένειες ξένων τακφιριστών.

Το Tal Abiad αποτελεί ένα στρατηγικής σημασία κόμβο όχι μόνο για την εισροή αναλώσιμων μαχητών προς την ISIL καθώς επίσης και πολεμικού εξοπλισμού μέσω Τουρκίας αλλά και για τη διακίνηση προς αυτή του λαθραίου πετρελαίου από το οποίο κερδίζουν πολλά εκατομμύρια.

Η κατάληψη του Tal Abiad από τους κούρδους θα σημάνει σειρά προβλημάτων για τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους καθώς αν δε βρεθεί υποκατάστατη γραμμής ανεφοδιασμού, τότε πολύ γρήγορα τα νέα δεδομένα θα έχουν αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης και συγκεκριμένα τη Ράκκα όπου λογικά θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των κούρδων, η οποία παράλληλα παραμένει το προπύργιο των τζιχαντιστών.

Τέλος μεγάλες κουρδικές σημαίες υψώνονται σε διάφορα κτίρια γύρω από την επίμαχη πολή. Τόσο μεγάλες ώστε όπως σχολιάζει ξένος ιστότοπος να μπορεί να τις δει ακόμη κι ο Ερντογάν από την Αγκυρα!

Όταν ξεκινάς να διαμελίσεις τον αντιπαλό σου (Ασαντ) τελικά μπορεί να δεις περισσότερα κομμάτια να ξεκολλάνε από πάνω σου στο τέλος. 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail