Έστειλε και ποια εντολή η Υπηρεσιακή για την αυριανή ψήφο στον ΟΗΕ για το Χρέος;

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Επισημάνσεις κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου και καταγγελία Π. Λαφαζάνη σε Πρες Κόνφερανς

Η ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ δεν είχε, μέχρι προχθές, λάβει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ψηφίσει αύριο Πέμπτη σχέδιο απόφασης για την διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Το γεγονός αποκάλυψε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τ. Πρόεδρος της Βουλής στην χθεσινή πρες-κόνφερενς του κ. Λαφαζάνη, προέδρου της «Λαϊκής ΄Ενωσης» στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση έχει κινηθεί από την έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ από επιτόπια έρευνά του στην Ελλάδα και το προκαταρκτικό πόρισμα της διεθνούς Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που είχε ιδρυθεί με απόφαση της Προέδρου της Βουλής. Στο πόρισμα της η Επιτροπή ( από συνταγματολόγους, οικονομολόγους και ειδικούς επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάνθηκε ότι το χρέος είναι αθέμιτο, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο.

« Αυτό το πόρισμα η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποίησε –τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Δεν προέβαλε αυτά τα επιχειρήματα για την αμφισβήτηση του χρέους και την διεκδίκηση συνολικής διαγραφής του γιατί είναι απεχθές, παράνομο, αθέμιτο και μη βιώσιμο. Δηλαδή συγκεντρώνει όλα εκείνα τα έννομα χαρακτηριστικά που νομιμοποιούν την Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος να το αποκηρύξει.» Και συνέισε:

«Μεθαύριο, την Πέμπτη, στον ΟΗΕ εισάγεται προς ψήφιση μια απόφαση με την οποία η Ελλάδα θα αποκτήσει ακόμα περισσότερα διεθνή επιχειρήματα διαγραφής του χρέους, αποκήρυξης του συνολικού χρέους, λόγω ακριβώς του τρόπου με τον οποίο συνήφθη και συνήφθησαν τα δάνεια, τα μνημόνια και το μνημονιακό πλαίσιο συμβάσεων. Και η ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ δεν έχει ακόμη οδηγία προκειμένου να υπερψηφίσει αυτήν την εξόχως σημαντική για τη χώρα μας απόφαση.

Οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις έδιναν οδηγία και εντολή, η ελληνική αντιπροσωπεία να μην υπερψηφίζει τέτοιες αποφάσεις και ελήφθησαν σειρά τέτοιων αποφάσεων από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εδώ λοιπόν είναι σαφές ότι το χρέος πρέπει να αποκηρυχθεί, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διαγραφεί και εκείνοι που προσπαθούν να εμφανίσουν και να χρησιμοποιήσουν το ευρώ ως εργαλείο αποδοχής των μνημονίων και του χρέους είναι οι ίδιοι που υπερφόρτωσαν τη χώρα μας με χρέος, όχι για να σώσουν τον πληθυσμό της, όχι για να σώσουν τον ελληνικό λαό αλλά, όπως αποδείχθηκε και από το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής, για να σώσουν τις γαλλικές τράπεζες, τις γερμανικές τράπεζες, τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες.

Και το χειρότερο είναι ότι έχει πια αποδειχθεί από τα απόρρητα έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ανάγονται στον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2010 και που αποκαλύφθηκαν όταν ανοίξαμε μια θαμμένη δικογραφία του 2012, έχει απολύτως τεκμηριωθεί ότι οι δανειστές λειτούργησαν με δόλο, λειτούργησαν γνωρίζοντας ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο. Μη βιώσιμο σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς να παραβιασθούν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του πληθυσμού.

Ότι το χρέος είναι απεχθές και αυτό σημαίνει ότι συνήφθη κατά παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και εγγυήσεων και με τους δανειστές να ενεργούν κακή τη πίστη. Η χώρα μας έχει μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα και όλα αυτά τα επιχειρήματα. Και όχι απλώς δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ούτε πατριωτικό αλλά δεν είναι και λογικό να εγκαταλείπονται αυτά τα επιχειρήματα χάριν μιας λογικής μονοδρόμου παραμονής στην Ευρωζώνη -που εδώ δεν λειτουργεί ως Διεθνής Ένωση ισότιμων κρατών αλλά ως μια φυλακή για τους λαούς της και για τους λαούς των κρατών –μελών της.

Η Ελλάδα δεν καλείται στο πλαίσιο αυτό να πρωτοτυπήσει, γιατί υπάρχουν παραδείγματα και τα ξέρουν πολύ καλά και ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης και ο Κώστας ο Ήσυχος, που έχει εντρυφήσει στα θέματα αυτά, και ο Κώστας ο Λαπαβίτσας , υπάρχουν παραδείγματα κρατών που διέγραψαν πολύ μεγάλο μέρος του χρέους τους, όχι μόνο η Αργεντινή, που σήμερα κάνει και λογιστικό έλεγχο μετά τη δική μας Επιτροπή, όχι μόνο ο Ισημερινός που διέγραψε το 70% του δημοσίου χρέους του, αλλά και η Ισλανδία, μια Ευρωπαϊκή χώρα, μη μέλος της Ευρωζώνης βέβαια, η οποία αρνήθηκε να αναγνωρίσει το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών και με νομικά μέσα διέγραψε και τα δάνεια των πολιτών.»

Η Υπηρεσιακή κυβέρνηση Μνημονιακών;

Την πρες-κόνφερενς άνοιξε ο κ. Λαφαζάνης με καταγγελία κατά της υπηρεσιακής κυβέρνησης για μεθοδευμένη επιχείρηση φίμωσης της «Λαϊκής Ενότητας».

« Η υπηρεσιακή κυβέρνηση-είπε- κατ εντολήν του μνημονιακού κατεστημένου και του νεομνημονιακού Σύριζα, απέκλεισε αυθαίρετα και αντισυνταγματικά την «Λαϊκή Ενότητα» από την προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και ταυτόχρονα παραχώρησε σε αυτήν τον μικρότερο τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο από όλα τα κόμματα.

Οι μεθοδεύσεις αυτές –πρόσθεσε- αποκαλύπτουν τα μετεκλογικά σχέδια που έχει η τετρακομματική του Μνημονίου, με τους δύο πρωταγωνιστές της, την Ν.Δ. και τον εναπομείναντα Σύριζα.»

Υπό το φώς και της ανωτέρω καταγγελίας η εντολή που αναμένεται από την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επί θέματος υπερκομματικού, και μείζονος εθνικής εθνικής σημασίας, θα συγκεντρώσει οξεία την προσοχή και την κρίση της ελληνικής κοινής γνώμης – ανεξαρτήτως νομισματικής προσηλώσεως…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail