ΤΕΛΕΙΟΣ πρωθυπουργός ο Τσίπρας αρκεί να το παίξεις ανάποδα - Δείτε πως!

Του Στρατή Μαζίδη

Θυμάστε πριν περίπου τρία χρόνια το γνωστό ανέκδοτο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τα έκανε όλα τέλεια αλλά σε rewind;

Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να πούμε και τώρα. Δείτε πως!

1. Στις εκλογές με κλειστές τράπεζες επικρατεί ο Αλέξης Τσίπρας και συγκυβερνά με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

2. Τοποθετείται στο υπουργείο οικονομικών ο με όψη φουκαρά Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο Τσακαλώτος τρέχει στα eurogroup και διαπραγματεύεται με την Τρόικα. Οι δανειστές ζητούν πολύ σκληρά μέτρα και νέο υπερμνημόνιο.

3. Ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζεται να σηκώσει τους τόνους κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή. Κάνει ανασχηματισμό και εντάσσει στην κυβέρνηση στελέχη της Λαϊκής Ενότητας η οποία ενσωματώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

4. Ακολουθεί η μαραθώνια σύνοδος κορυφής. Ο Τσίπρας αντιστέκεται. 

5. Εν τέλει παίρνει την πρόταση των δανειστών και αποφασίζει να πάει σε Δημοψήφισμα. Εκεί καλεί το λαό να πει ΟΧΙ με απανωτά πατριωτικά διαγγέλματα. Ακολουθούν μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις υπέρ του ΟΧΙ και τελικά θριαμβεύει με 62%.

6. Οι ευρωπαίοι φοβούμενοι ένα πιθανό grexit χαλαρώνουν τη στάση τους και γίνεται άρση των capital controls ενώ το ίδιο βράδυ αναλαμβάνει νέος υπουργός οικονομικών ο σκληρός και ριψοκίνδυνος Γιάννης Βαρουφάκης.

7. Αρχίζουν σκληρές διαπραγματεύσεις ενώ υπουργοί της κυβέρνησης ταξιδεύουν σε Μόσχα και Πεκίνο αναζητώντας συμμαχίες.

8. Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για αξιοπρέπεια. Το παιχνίδι σκληραίνει.

9. Η μάχη του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Η ΕΚΤ αρχίζει πλέον να δέχεται και αυτή ξανά τα ελληνικά ομόλογα.

10. Προκηρύσσονται νέες πρόωρες εκλογές. Ο ενωμένος πλέον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί με 36,5% και λαμβάνει ισχυρή λαϊκή εντολή να συνεχίσει μέχρι την οριστική κατάργηση των μνημονίων. Η ΝΔ και τα λοιπά μνημονιακά κόμματα καταποντίζονται.

11. Ο πρωθυπουργός στην πρώτη του ομιλία δηλώνει πως είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα της Ελλάδας και σάρκα από την κοινωνία.

12. Ξυπνήσαμε και το όνειρο τελείωσε. Ας αποτρέψουμε τουλάχιστον τον εφιάλτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail