ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ από βρετανούς τουρίστες: Το πιο εύκολο στον κόσμο να βάλεις εκρηκτικά σε αεροπλάνο στο Sharm el-Sheikh

Του Στρατή Μαζίδη

Μια σημαντική αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας όσον αφορά τα "μέτρα ασφαλείας" στο αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh σχετικά με τον έλεγχο των αποσκευών η οποία κάνει το γύρο των ρωσικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα βασίζονται στο ρεπορτάζ του βρετανικού σταθμού Sky News που πήρε συνέντευξη από ένα ζευγάρι βρετανών το οποίο αποκάλυψε στους δημοσιογράφους τις πρακτικές των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Όπως προκύπτει από τη διήγηση, η τοποθέτηση βόμβας σε αεροπλάνο στην Αίγυπτο δεν είναι κάτι δύσκολο.

Οι δύο τουρίστες είχαν βρεθεί στην Αίγυπτο και το Sharm el-Sheikh για διακοπές στις αρχές του έτους. Με το τέλος των διακοπών τους και προσερχόμενοι στο χώρο του αεροδρομίου, τους πλησίασε ξαφνικά κάποιος από τους φρουρούς. Αυτός πρόσφερε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να αποφύγουν όλη την ταλαιπωρία των προβλεπόμενων ελέγχων, προσπερνώντας όλες τις ενδιάμεσες ζώνες, ακόμη και αυτή του ελέγχου των αποσκευών για μόλις £ 20.

Οι δύο τουρίστες φυσικά δέχθηκαν με χαρά. Πλήρωσαν το ευτελές για αυτούς ποσό και μαζί με όσους άλλους ήθελαν να αποφύγουν τις ουρές και τις αναμονές στις ζώνες ελέγχου, έφτασαν κατευθείαν στην αναμονή πριν την επιβίβαση. Οι αποσκευές τους ουδέποτε πέρασαν από έλεγχο αλλά αντίθετα, δίχως καν να σκαναριστούν, τοποθετήθηκαν στον ιμάντα και φορτώθηκαν στο αεροσκάφος.

«Φαντάζει τόσο αστείο σε μας για μόλις 20 στερλίνες να αποφύγουμε τις ουρές. Μόνο τότε όμως, όταν άκουσα την είδηση, συνειδητοποίησα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμάς» συμπληρώνει ο ένας.

Πλέον όπως μεταδίδει το BBC πραγματοποιούνται ενδελεχείς έλεγχοι ενώ εκπαιδευμένοι σκύλοι χρησιμοποιούνται κατά τον έλεγχο όλων των αποσκευών για ανίχνευση εκρηκτικών. Επιπρόσθετα έχει αλλάξει όλο το προσωπικό που είχε βάρδια τη μέρα της συντριβής, από τους αστυνόμους μέχρι τους καθαριστές του αεροδρομίου, ενώ η πλειοψηφία τους έχει κληθεί από τον εισαγγελέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail