ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ στην Αίγυπτο και το Σουέζ αξίας $ 10 δις

Στρατής Μαζίδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου, Hossam Qaweesh, δήλωσε στο Φόρουμ για τη Συνεργασία Κίνας-Αφρικής στο Γιοχάνεσμπουργκ ότι η Αίγυπτος παρουσίασε 15 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. 

Οι Κινέζοι έχουν δείξει μεγάλο  ενδιαφέρον για έργα που αφορούν τη ζώνη της διώρυγας του Σουέζ, ειδικά εκείνα που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, logistics, μεταφορές και υποδομές.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν και τη συνομιλία του αιγύπτιου πρωθυπουργού Sherif Ismail συναντήθηκε με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping την Παρασκευή, ενώ ο τελευταίος θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Qaweesh, ο Jinping τόνισε τη σημαντική σχέση ανάμεσα σε αυτόν και πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel-Fattah El-Sisi δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα της Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας.

Η αιγυπτιακή πλευρά προσβλέπει αρκετά στην τόνωση των διμερών οικονομικών της σχέσεων με το Πεκινό στοχεύοντας στην ενίσχυση της αιγυπτιακής οικονομίας η οποία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία της μετά την τρομοκρατική ενέργεια και τη συντριβή του ρωσικού airbus.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail