Πώς η Γερμανία προσπάθησε να δημιουργήσει τζιχαντιστές

Της Μελίνας Κονταξή

Κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου η Γερμανία έχτισε ένα ειδικό στρατόπεδο για αιχμαλώτους πολέμου κοντά στο Βερολίνο. Προοριζόταν κυρίως για μουσουλμάνους αιχμαλώτους, στους οποίους παρέχονταν σχετικές ανέσεις και κάθε ελευθερία στην εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Τότε κατασκευάστηκε και το πρώτο τζαμί επί Γερμανικού εδάφους.

Το στρατόπεδο Half Moon ήταν το κέντρο της προσπάθειας του Γερμανού αυτοκράτορα να μετατρέψει τους μουσουλμάνους στρατιώτες που πολεμούσαν στο πλευρό των Γάλλων και των Βρετανών σε τζιχαντιστές πιστούς στη Γερμανία.

Αρχηγός του τζιχαντιστικού σχεδίου ήταν ένας Γερμανός δικηγόρος αρχαιολόγος, μέλος μιας τραπεζικής δυναστείας.

Το 1915 ο Βρετανός ύπατος αρμοστής στο Κάιρο ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει τον Γερμανό που ονομαζόταν Μax Von Oppenheim να κάνει κηρύγματα σε τζαμιά επιδοκιμάζοντας την γενοκτονία των Αρμενίων. Κάποιοι Άραβες λέγεται ότι αναφέρονταν στον Oppenheim ως πατέρα του ιερού πολέμου.

Η δικαιοσύνη αργεί αλλά έρχεται.

Το αίμα όσων θυσιάστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Γερμανίας φωνάζει, ζητά δικαίωση.

Δεν υπάρχει τερατούργημα που δεν στράφηκε εναντίον του δημιουργού, του χρηματοδότη ή του επίδοξου εκμεταλλευτή του.

Δεν υπάρχει ολοκληρωτισμός που δεν ηττήθηκε στο τέλος, η ίδια η Γερμανία έχει εμπειρία σε αυτό.

Δεν υπάρχει ληστεία και δολοφονία που δεν τιμωρείται, είτε γίνεται σε άτομα είτε σε λαούς, ακόμα και αν στην αρχή ο δράστης φαίνεται να γλιτώνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail